29
jul-2017

Zo werken wij

Trekking naar Mount Everest basecamp. Wandelvakantie in Nepal.

Zo selecteren wij onze reizen

Als je een reis maakt met Sherpa Reizen, dan maak je van alles mee. De meeste van onze reizen zijn best uitdagend. En sommigen zelfs erg zwaar! Geen zorgen, wij sturen je niet zomaar ergens heen. Wij hanteren strenge kwaliteitscriteria voor al onze lokale partners en gidsen. En we testen al onze reizen eerst zelf. Lees hoe ons reisaanbod tot stand komt.

Stap 1: Bestemming kiezen

Twee keer per jaar voegen wij een nieuwe bestemming toe aan ons reisaanbod. Eerst bepalen we de bestemming. Dat doen we heel simpel: we speuren het internet en tijdschriften af, op zoek naar hele vette reisverhalen. Zodra we een bestemming tegenkomen, waarvan we denken “He, dat past binnen ons concept en lijkt ons gaaf!”, start ons onderzoek. We gaan na of deze bestemming veilig is, welke Nederlandse reisorganisaties deze reizen al aanbieden en of er veel Nederlandse reizigers zijn, die geïnteresseerd zijn in deze bestemming. Zo ja, dan gaan wij op zoek naar kwalitatief goede, betrouwbare lokale reisorganisaties met goede reviews van veel reizigers. En past het ook nog eens binnen ons concept van uitdagende outdoor reizen? Dan begint het leukste gedeelte!

Stap 2: Testreis

Wij testen al onze reizen eerst zelf. Oftewel, wij vliegen naar de bestemming en maken kennis met de lokale reisorganisatie. We gaan zelf met ze op pad, om de reis zelf te ervaren. Tijdens de reis vragen wij hen het hemd van het lijf. We doen allerlei checks op kwaliteit en betrouwbaarheid. En natuurlijk grijpen wij de gelegenheid aan om allerlei foto- en videomateriaal te schieten en inspiratie op te doen voor mooie reisverhalen. De testreis bestaat altijd uit meerdere personen, zodat we met meerdere reizigers een goed beeld kunnen vormen van de reis en de lokale partner.

STAP 3: Afspraken maken en reis aanbieden

Zijn wij tevreden? Dan maken we met onze lokale partner duidelijk afspraken over de samenwerking. En vanaf dat moment vind je de nieuwe bestemming op onze website! Wij weten zo precies wat we aanbieden en onderhouden zeer nauw contact met al onze partners. En zo kunnen wij jou een ‘once in a lifetime’ ervaring bieden, zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

De volgende bestemming

In november 201 7 gaan wij onze volgende bestemming testen. Dan reizen wij met twee personen drie weken af naar Bolivia & Peru. De kans is groot dat jij jouw reis naar Bolivia en/of Peru vanaf januari 2018 bij Sherpa Reizen kunt boeken! Meer weten? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Dat kan zo!

Bekijk al onze bestemmingen

Deel dit bericht: