27
jan-2016

Jouw reisbegeleiders bij Sherpa Reizen

De reizen die Sherpa Reizen aanbiedt zijn vaak best avontuurlijk en uitdagend. Je wilt je tijdens een expeditie geen zorgen hoeven maken over bijvoorbeeld je veiligheid. Wij vinden het daarom belangrijk om alleen samen te werken met ervaren gidsen waar je volledig op kunt vertrouwen. Enkele gidsen waar wij mee samenwerken stellen zich hieronder graag even aan je voor.

Jouw gids op de Kilimanjaro

HaruniNaam: Haruni Mshahara
Leeftijd: 35
Aantal jaren gids: 15
Percentage top gehaald: 98%
Even voorstellen:
Als je een reis naar de Kilimanjaro boekt, dan is de kans groot dat Haruni Mshahara (rechts op de foto) jou welkom heet in Tanzania. Haruni is 35 jaar oud, is geboren en getogen in Tanzania en is al 15 jaar gids op de Kilimanjaro. Hij woont zo’n beetje op de hoogste berg van Afrika en heeft de top al meer dan 100 keer bereikt.

Haruni: “Na al die jaren vind ik het nog steeds het allerleukste om met klimmers uit allerlei verschillende landen en culturen in contact te komen en ze te vertellen over de berg en ons land. Tijdens een Kilimanjaro beklimming leer je elkaar echt goed kennen en ik heb inmiddels allerlei vrienden over de hele wereld. Het is steeds weer jammer als de beklimming erop zit en we afscheid moeten nemen van elkaar. Wat voor mij ook altijd een mooi moment blijft is om de blijdschap van mensen te zien als ze de top halen. Daar kan ik echt van genieten! Maar om die top te halen is wel iets nodig. Mijn team en ik zijn continue bezig met zorgen dat de klimmers zich goed voelen en dat ze goed voorbereid aan de start staan. Tijdens de beklimming letten we niet alleen op de veiligheid, maar ook de moraal en motivatie staan bij mij hoog in het vaandel. De Kili beklimmen is niet alleen zwaar, het is vooral ook erg leuk!”

Beklim ook de Kilimanjaro!

JOUW GIDS IN FINLAND

Tarmo KarvonenNaam: Tarmo Topi Karvonen
Leeftijd: 29
Aantal jaren gids: 4
Opgegroeid in: Hossa
Introductie: Jouw gids in Finland heet Tarmo Karvonen. Hij is 29 jaar oud en is opgegroeid in Hossa, een klein dorpje in Fins Lapland, vlakbij de Russische grens. Tarmo is nu al 4 jaar gids in de omgeving en kent het gebied op zijn duimpje. Hij is opgegroeid in een omgeving waar ijsvissen, rendieren en sneeuwscooters de normaalste zaak van de wereld zijn.

Tarmo: “Ik ben begonnen met dit werk omdat ik er zelf echt van geniet om buiten in de natuur in Hossa te zijn. Het is prachtig hier en die ervaring wil ik graag met mensen delen. Het allerleukste vind ik om nieuwe mensen te leren kennen en ze mee naar buiten te nemen. Steeds is het weer leuk om te zien hoeveel plezier ze hebben en hoe dankbaar ze zijn bij het afscheid nemen. Daar haal ik veel voldoening uit. Wat ik zelf de leukste activiteiten vind? Tijdens de trips blijft het noorderlicht toch wel spectaculair, maar dat kan ik helaas niet garanderen haha! 🙂 Maar gelukkiger zijn er genoeg andere memorabele activiteiten. In de winter blijft het sneeuwschoenwandelen leuk en ook het zachte geluid van de voetstappen van de husky’s is altijd weer fijn. En in de zomer vind ik vooral de combinatie van activiteiten erg leuk. We zijn dan echt op een soort expeditie. Tot slot vind ik het belangrijk dat ik zorg dat iedereen zich goed voelt en dat alles goed gecoordineerd wordt. En natuurlijk geldt, veiligheid eerst! :)”

Yes, ik wil naar Lapland!

 

Deel dit bericht: