10
jan-2016

Een bladzijde uit jouw dagboek

Sherpa Stories   /  

Op de top van de Kilimanjaro!

Zo, jouw beklimming zit er alweer op! Gisteren heb je de top van de Kilimanjaro gehaald.  Vandaag ben je alweer aangekomen in je hotel in Moshi. Na een heerlijke douche, heb je  eindelijk de tijd gevonden om je reisdagboek bij te werken. Je hebt opgeschreven wat je de laatste twee dagen hebt meegemaakt. Dit is wat je ongeveer hebt opgeschreven.… 😉 

Lief dagboek,

Vannacht om 00.30 uur werden we gewekt. Ik was heel zenuwachtig en had amper geslapen. We zouden vannacht naar de top van de Kilimanjaro gaan. Hoe zou het zijn? Kan ik het wel aan? Ik kleedde me warm aan en nam een laatste kop kruidenthee in het kamp. Rond 01.00 uur ’s nachts was het zover. We gingen op pad. De komende uren zouden we stijgen van 4.600 naar 5.895 meter hoogte. 

De eerste uren waren goed te doen. Het was een heldere nacht. De maan verlichtte ons pad een beetje en de sterrenhemel maakte onze tocht heel onwerkelijk. We hadden een lekker ritme te pakken het ging eigenlijk best goed.

Rond 04.30 uur veranderde onze tocht van een gezellige wandeling, in een extreme uitdaging. Ik kreeg flinke hoofdpijn en moest regelmatig stoppen. Het was 15 graden onder nul en we moesten nog 800 meter stijgen. Pfff… De top kwam echt geen stap dichterbij… Gelukkig oordeelde de gids dat ik veilig door kon klimmen. Het enige wat ik kon doen, was verstand op nul en doorlopen. Iedere minuut kroop voorbij…

Rond 07.00 uur was het zover, we stonden op de top van de Kilimanjaro! De zon kwam net op en het was zowaar niet meer koud. Er ging zoveel adrenaline door me heen. Wat een overweldigend gevoel! Je kon zover kijken en de krater van de vulkaan is zo bizar groot!

Na wat foto’s en filmpjes daalden we snel weer af. Dat ging echt supersnel. Binnen no-time waren we alweer in het basiskamp. Daar hebben we even een uurtje geslapen en snel ontbeten. Even bijtanken zeg maar… Een uur later vervolgden we onze weg alweer, verder naar beneden. Het werd dus een lange dag, want ons laatste kamp lag op ongeveer 3.000 meter. Rond 15.00 uur waren we er eindelijk. Compleet gebroken, maar zo voldaan!

Die nacht sliepen we als een blok in ons tentje. Alle energie was echt op. De volgende dag daalden we het laatste stukje af. We liepen door het tropische regenwoud terug  naar de poort van de Kilimanjaro. 

Inmiddels zijn we weer terug in ons hotel in het dorpje Moshi. Nu op naar een lekkere douche en een lekker biertje/wijntje. Overmorgen vliegen we naar huis. De komende twee dagen gaan we nog even lekker ontspannen en heerlijk nagenieten van een onvergetelijke avontuur!  

———

Deze blog is onderdeel van een reeks berichten op Facebook, Instagram en Twitter, waarin Sherpa Reizen jou digitaal meeneemt op reis. Iedere dag ervaar  je wat je tijdens onze reizen in het echt zou meemaken. Ga jij digitaal mee op reis? Like dan onze Social media kanalen en neem iedere dag even een kijkje! 😉

Deel dit bericht: