Salkantay trekking naar Machu Picchu

 

Introductie Dag tot dag Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews Nu boeken

“Jouw onontdekte trekking naar Machu Picchu!”

[Zwaarte van deze reis]

Wil jij een trekking doen in Peru? En wil Je Machu Picchu bezoeken? Maar wil jij ook weg blijven van de drukte op de ‘Inca Trail’? Dan is onze 8-daagse Salkantay trekking naar Machu Picchu de perfecte optie voor jou! Je begeeft je vier dagen lang middenin de natuur, en ervaart de Andes op een onvergetelijke manier! 

Deze trekking begint in het hart van de Andes, in de fascinerende stad Cuzco. Daar kun je twee dagen heerlijk verdwalen in de gemoedelijke straatjes en op de levendige markten. Op de derde dag trek jij de bergen in. Na een rit van drie uur ontbijt je bij het startpunt van de trekking. Je hebt dan meteen een bizar mooi uitzicht op de majestueuze Salkantay berg. Dat is, met zijn 6.277 meter, de op één na hoogste berg van de regio.

“Onvergetelijk…“

In de dagen die volgen, slingert de route langs de beroemde turquoise Humantay en Salkantay meren, en begeef je je op 4.650 meter hoogte. Ook kun je condors zien vliegen en breng je een bezoek aan de Cocalmayo warmwaterbronnen. Om jouw trekking door Peru in stijl af te sluiten, aanschouw jij één van de zeven wereldwonderen: Machu Picchu! Laat je betoveren door deze mystieke plek, maar vooral door de rest van deze bijzondere trekking. Want uit ervaring kunnen wij vertellen: Machu Picchu is slechts één van de vele hoogtepunten van deze 8-daagse trek in Peru!

“…en onbezorgd!”

Oh, en goed te weten: je slaapt in comfortabele tenten, hebt een goede (Engels sprekende) gids en jouw groep is niet groter dan 8 personen. Ja, wij staan voor kwaliteit en jouw ervaring is voor ons het allerbelangrijkste. Oftewel, het enige wat jij tijdens deze trekking hoeft te doen, is wandelen en genieten! De rest verzorgen wij.

Bekijk het volledige reisprogramma
Enkele hoogtepunten

DE TURQUOISE MEren 

Op dag 3 en 4 van jouw reis kom je langs twee bizar mooie, turquoise plekken: het Humantay meer en het Salkantay meer! Ja, deze momenten zijn misschien wel net zo indrukwekkend als Machu Picchu. Je hebt al een flink stuk gewandeld, en begeeft je boven de 4.000 meter. Misschien heb je zelfs al wat condors zien vliegen, of alpaca’s zien grazen. Je bent echt middenin de natuur. Geniet van deze wonderlijke turquoise fenomenen.

 

Cocalmayo hot springs - warmwaterbron - Sherpa Reizen - Machu Picchu - trekking - Peru - groepsreisNATUURLIJKE WARMWATERBRONNEN

Op dag 5 van jouw trekking is het tijd om te ontspannen. Aan het eind van de middag brengen wij je naar de nabijgelegen ‘hot springs’ gebracht, genaamd Cocalmayo. Daar kun je lekker badderen in de natuurlijke warmwaterbronnen, die moeder aarde voor je verwarmt. Het blijft bijzonder om zomaar in een soort zwembad te stappen, en je te realiseren dat de natuur dit geschapen heeft. Heerlijk!

 

Salkantay trekking - Machu Picchu - Peru Reizen - Groepsreizen - Sherpa ReizenHET BEROEMDE MACHU PICCHU

Ooit was de Andes het domein van de Peruaanse voorvaderen. In de 15e eeuw stichtten de ‘Inca’s’ allerlei bouwwerken, middenin de Andes. Jij stapt in de voetsporen van dit Zuid-Amerikaanse volk. Letterlijk. Tijdens jouw trekking kom je langs allerlei archeologische Inca bouwwerken. En natuurlijk bezoek je hun allergrootste nalatenschap: Machu Picchu. Dit wereldwonder is werkelijk adembenemend mooi. De ultieme kers op de taart van deze prachtige trekking door het fabelachtige Peru!

Ga jij de uitdaging aan?

Introductie Dag tot dag Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews Nu boeken