Salkantay & Inca Trail trekking

 

Introductie Dag tot dag Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews Nu boeken

“De Inca Trail, maar dan op een uitdagende manier!”

[Zwaarte van deze reis]Sherpa Reizen - Moeilijkheidsgraad van onze reizen

De Inca trail in Peru is één van de meest beroemde wandelroutes ter wereld. Maar het is ook één van de meest toeristische plekken op onze planeet. Wil jij de klassieke Inca Trail naar Machu Picchu lopen, maar dan op een uitdagende manier? Grotendeels weg van het massatoerisme? Dan is deze 10-daagse Salkantay & Inca Trail trekking jou op het lijf geschreven! 

Deze trekking begint in het hart van de Andes, in de fascinerende stad Cuzco. Daar kun je twee dagen heerlijk verdwalen in de gemoedelijke straatjes en op de levendige markten. Op de derde dag trek je de bergen in. Na een rit van drie uur ontbijt je bij het startpunt van de trekking. Je hebt dan meteen een bizar mooi uitzicht op de majestueuze Salkantay berg. Deze is, met zijn 6.277 meter, de op één na hoogste berg van de regio. 

“Hé, kijk daar! Een condor!”

In de dagen die volgen, slingert de route langs het beroemde turquoise Humantay meer, en begeef je je op 4.880 meter hoogte. Ja, deze Salkantay & Inca Trail trekking is echt een uitdaging! Oh, en kijk soms even omhoog. In dit gebied leeft namelijk de grootste vliegende vogel op aarde: de condor! 

“Dit is inderdaad een wereldwonder!”

Om je trekking door Peru in stijl af te sluiten, breng je een bezoek aan één van de zeven wereldwonderen: Machu Picchu! Laat je betoveren door deze mystieke plek, maar vooral door de rest van deze bijzondere trekking. Want uit ervaring kunnen wij vertellen: Machu Picchu is slechts één van de vele hoogtepunten van deze 10-daagse trek in Peru! 

Bekijk het volledige reisprogramma
Enkele hoogtepunten

Rondreis Peru - Salkantay en Inca Trail trekking - Machu Picchu - groepsreis - privéreis - Sherpa ReizenHet turquoise humantay meer 

Op de eerste dag van jouw Salkantay & Inca Trail trekking kom je direct langs één van de hoogtepunten van jouw reis: het turquoise Humantay meer! Ja, dit meer is misschien wel net zo indrukwekkend als Machu Picchu. Je hebt al een flink stuk gewandeld, en begeeft je boven de 4.000 meter. Misschien heb je zelfs al wat Condors zien vliegen, of alpaca’s zien grazen. Je bent echt middenin de natuur. Geniet van dit wonderlijke turquoise fenomeen.

 

Rondreis Peru - Cuzco - Salkantay en Inca Trail - Machu Picchu - trekking - Andes - Sherpa Reizen - groepsreisCuzco en Aguas calientes

Het grootste deel van de trekking ben je in de natuur. Echter, ook de stad Cuzco en het dorp Aguas Calientes zijn zeker de moeite waard. Beide plaatsen hebben een gemoedelijke sfeer, en je hebt volop vrije tijd om op ontdekkingstocht te gaan. Trouwens, wist je al dat Cuzco is gebouwd op 3.400 meter hoogte? Dat merk je direct als je het vliegtuig uit stapt op dag één van jouw reis. Doe het direct rustig aan. Zo wen je snel aan de hoogte, en kun je optimaal genieten van de stad Cuzco.

 

Machu Picchu - Rondreis Peru - trekking - Inca Trail - groepsreis - Sherpa ReizenMachu Picchu en de inca trail

Ooit was de Andes het domein van de Peruaanse voorvaderen. In de 15e eeuw stichtten de ‘Inca’s’ allerlei bouwwerken, middenin de Andes. Jij stapt in de voetsporen van dit Zuid-Amerikaanse volk. Letterlijk. Je wandelt over delen van de beroemde Inca Trail, en loopt langs allerlei archeologische Inca bouwwerken. En natuurlijk bezoek je hun allergrootste nalatenschap: Machu Picchu. Dit wereldwonder is werkelijk adembenemend mooi. De ultieme kers op de taart van deze prachtige trekking door het fabelachtige Peru!

 

Ga jij de uitdaging aan?

Introductie Dag tot dag Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews Nu boeken