Lares trek naar Machu Picchu

 

Introductie Dag tot dag Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews Nu boeken

“Mijn persoonlijke favoriet in de Andes!”

[Zwaarte van deze reis]

Bart Mulder, eigenaar van Sherpa Reizen: “Om maar met de deur in huis te vallen: deze 7-daagse Lares trekking naar Machu Picchu is mijn persoonlijke favoriet in Peru! De trek gaat compleet van de gebaande paden. Geen enkele andere tour operator volgt deze route. Onze lokale partner heeft echter zoveel ervaring dat wij deze unieke route kunnen aanbieden. Geen zorgen, het is gewoon veilig. Wij zorgen goed voor je.”

Deze 7-daagse Lares trekking begint – net als onze andere treks in de Andes – in de fascinerende stad Cuzco. Daar kun je twee dagen heerlijk verdwalen in de gemoedelijke straatjes en op de levendige markten.

Op de derde dag trek jij de bergen in. Dan start jouw trekking. Je wandelt de komende dagen – samen met jouw ervaren gids – ongeveer 40 kilometer en stijgt naar een hoogte van 4.700 meter. Serieus, je bent zo idioot ver weg van de bewoonde wereld. Dat gevoel is onbeschrijflijk! Onderweg breng je een bezoek aan de Pisac Inca ruïnes en kom je langs enkele geïsoleerde Inca dorpen. Een bijzondere gewaarwording.

Tijdens deze trekking geniet je bovendien van spectaculaire uitzichten op gletschers, blauwe meren, watervallen, bergtoppen, lama’s, alpaca’s, en nog veel meer! Als kers op de taart neem je een heerlijke duik in natuurlijke warmwaterbronnen én breng je een bezoek aan Machu Picchu! Diezelfde avond slaap je nog één nachtje in Cuzco, waarna je op dag 7 jouw reis door Peru weer zelf vervolgt.

Een laatste tip:weet je niet welke trekking je moet kiezen in de Andes? Kies dan altijd voor deze Lares trekking! Dit is de meest bijzondere van allemaal! 

Bekijk het volledige reisprogramma Bekijk alle beschikbare reisdata en prijzen 
Video van deze trek
Enkele hoogtepunten

Lares trekking - Machu Picchu - Peru reizen - groepsreis - Sherpa Reizen“Off the beaten tracks!”

Je moet het durven, maar jouw gids neemt je tijdens deze trekking echt mee op avontuur. Zeg de wandelpaden gedag en vertrouw op onze gidsen. Zij kennen het gebied op hun duimpje en hebben deze unieke route ontwikkeld. Als je je overgeeft aan het moment, is het echt genieten geblazen tijdens deze trekking. Je bent midden in de natuur en hebt de ervaring van je leven. Daar zorgen wij wel voor!

 

Rondreis Peru - Cuzco - Salkantay en Inca Trail - Machu Picchu - trekking - Andes - Sherpa Reizen - groepsreisCuzco en Aguas calientes

Het grootste deel van de trekking ben je in de natuur. Echter, ook de stad Cuzco en het dorp Aguas Calientes zijn zeker de moeite waard. Beide plaatsen hebben een gemoedelijke sfeer, en je hebt volop vrije tijd om op ontdekkingstocht te gaan. Trouwens, wist je al dat Cuzco is gebouwd op 3.400 meter hoogte? Dat merk je direct als je het vliegtuig uit stapt op dag één van jouw reis. Doe het direct rustig aan. Zo wen je snel aan de hoogte, en kun je optimaal genieten van de stad Cuzco.

 

Salkantay trekking - Machu Picchu - Peru Reizen - Groepsreizen - Sherpa ReizenHET BEROEMDE MACHU PICCHU

Ooit was de Andes het domein van de Peruaanse voorvaderen. In de 15e eeuw stichtten de ‘Inca’s’ allerlei bouwwerken, middenin de Andes. Jij stapt in de voetsporen van dit Zuid-Amerikaanse volk. Letterlijk. Tijdens jouw trekking kom je langs allerlei archeologische Inca bouwwerken. En natuurlijk bezoek je hun allergrootste nalatenschap: Machu Picchu. Dit wereldwonder is werkelijk adembenemend mooi. De ultieme afsluiting van deze prachtige trekking door het fabelachtige Peru!

 

Ga jij de uitdaging aan?

Introductie Dag tot dag Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews Nu boeken