Klassieke Inca Trail naar Machu Picchu

 

Introductie Dag tot dag Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews Nu boeken

“De Inca trail: één van de tien beste hikes ter wereld!”

[Zwaarte van deze reis]

De klassieke Inca Trail naar Machu Picchu is één van de beroemdste trekkings ter wereld. En nee, deze 4-daagse trekking mag eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw rondreis door Peru! Voorafgaand aan jouw Inca Trail slaap je twee nachten in Cuzco. Na afloop verblijf je daar ook nog één nachtje. Dat is allemaal inbegrepen bij de trip. In totaal is dit dus een 7-daagse, onvergetelijke trek! 

Je stapt letterlijk in de voetsporen van de Inca’s en wandelt langs allerlei overblijfselen van onze Zuid-Amerikaanse voorvaderen. De totale afstand? Ongeveer 42 kilometer. De maximale hoogte? ruim 4.200 meter. Fysiek kom je dus goed aan je trekken!

Ook de natuur is meer dan de moeite waard. In dit gebied leven alleen al 450 vogelsoorten, en vind je 200 soorten orchideeën. En dan noemen we slechts 2 voorbeelden van de extreme diversiteit in flora en fauna die je tegenkomt…

Maargoed, dat zijn slechts mooie bijkomstigheden tijdens deze trip. Uiteindelijk is het je om één ding te doen… vier dagen lang kijk je uit naar dit moment… je hebt zo vaak geprobeerd om het je voor te stellen… en dan is het zover… dit is het moment… het eerste uitzicht op Machu Picchu… Speechless!!! Ja, we kunnen van alles vertellen over deze reis, maar bedenk je vooral dat de Inca Trail en de Machu Picchu nog nooit iemand teleurgesteld hebben! Need we say more?

Bekijk het volledige reisprogramma Bekijk alle beschikbare reisdata en prijzen 

Enkele hoogtepunten

Rondreis Peru - Cuzco - Salkantay en Inca Trail - Machu Picchu - trekking - Andes - Sherpa Reizen - groepsreisCUZCO EN AGUAS CALIENTES

Het grootste deel van de trekking ben je in de natuur. Echter, ook de stad Cuzco en het dorp Aguas Calientes zijn zeker de moeite waard. Beide plaatsen hebben een gemoedelijke sfeer, en je hebt volop vrije tijd om op ontdekkingstocht te gaan. Trouwens, wist je al dat Cuzco is gebouwd op 3.400 meter hoogte? Dat merk je direct als je het vliegtuig uit stapt op dag één van jouw reis. Doe het direct rustig aan. Zo wen je snel aan de hoogte, en kun je optimaal genieten van de stad Cuzco.

 

Machu Picchu - Rondreis Peru - trekking - Inca Trail - groepsreis - Sherpa ReizenMACHU PICCHU EN DE INCA TRAIL

Ooit was de Andes het domein van de Peruaanse voorvaderen. In de 15e eeuw stichtten de ‘Inca’s’ allerlei bouwwerken, middenin de Andes. Jij stapt in de voetsporen van dit Zuid-Amerikaanse volk. Letterlijk. Je wandelt over delen van de beroemde Inca Trail, en loopt langs allerlei archeologische Inca bouwwerken. En natuurlijk bezoek je hun allergrootste nalatenschap: Machu Picchu. Dit wereldwonder is werkelijk adembenemend mooi. De ultieme kers op de taart van deze prachtige trekking door het fabelachtige Peru!

 

Uitverkocht?

Inca trail uitverkocht?

De klassieke Inca Trail is erg populair. De Peruaanse overheid heeft daarom een maximum van 500 trekkers per dag ingesteld. Deze tickets zijn vaak al ver van tevoren uitverkocht. Ga je in 2019? Dan kun je deze reis tot eind 2018 zonder problemen bij ons boeken. Ben je in 2018 al in Peru? Neem dan eerst contact met ons op. De kans is groot dat de Inca Trail is uitverkocht op jouw reisdatum. Geen zorgen, wij bieden ook andere Machu Picchu trekkings aan in hetzelfde gebied, die écht niet onderdoen voor de klassieke Inca Trail. Sommigen zijn zelfs een stuk mooier en uitdagender, als je het ons vraagt!

Bekijk andere treks door Peru 

Ga jij de uitdaging aan?

Introductie Dag tot dag Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews Nu boeken