16-daagse Mount Everest basecamp trek

 

Introductie Dag tot dag Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews Nu boeken!

Routekaart Mount Everest Basecamp Trekwandel tussen de hoogste bergen ter wereld!

[Zwaarte van deze reis]Sherpa Reizen - Moeilijkheidsgraad van onze reizen

Jouw reis begint al met een hoogtepunt in Kathmandu. Naast het verkennen van de stad is een bezoek aan Bhaktapur een absolute highlight! Ook de prachtige vlucht naar Lukla en het bezoek aan het Tengboche
klooster zijn memorabel, om nog maar niet te spreken van jouw aankomst in Everest basecamp en het bereiken van een hoogte van 5.555 meter! 

Introductie

Stap in de voetsporen van Hillary en Tenzing en wandel tussen de hoogste berg ter wereld! Deze uitdagende 16-daagse trekking naar het basiskamp van de Mount Everest biedt adembenemende panoramas en een uitdagende route. Als je van wandelen houdt, is dit een van de meest inspirerende plekken ter wereld! Slaap in simpele lodges en dompel jezelf onder in de cultuur van een bijzonder Nepalees volk: De Sherpa’s.

“Een onvergetelijke bergvlucht!”

Jouw unieke reis begint in de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. De eerste indrukken van Nepal bestaan uit het bezoeken van bazaars, tempels en andere heiligdommen. Na jouw eerste kennismaking met Kathmandu, vlieg je tussen de reusachtige toppen van de Himalaya door, richting Tenzing & Hillary airport in Lukla (2804 meter). Daar start jouw trektocht van in totaal 11 dagen naar Everest basecamp. Jouw gids neemt je diezelfde dag mee langs de Dudh Kosi rivier, die wordt omgeving door de toppen van de Thamserku en Kusum Kanguru.

De volgende dag volgt een steile wandeling naar Namche Bazaar, de ‘hoofdstad’ van de Sherpa’s. Daar word je wederom opgewacht door spectaculaire vergezichten. Hier volgt een acclimatiesatiedag, waar je prachtige optionele wandelingen kunt doen. We vervolgen onze weg richting het beroemde Tengboche klooster, waar een magnifiek panorama op je wacht. Het uitzicht op Everest en de beruchte Lhotse-Nuptse Wall domineren deze spirituele plek.

“Wat een uitzichten!”

De volgende dagen komen de uitzichten op Everest steeds dichterbij. Deze trekking bezoekt zowel Everest Basecamp (5365 meter) als KalaPatthar (5555 meter). Na de trekking naar het basiskamp en Kalapatthar vervolgen we onze weg terug richting Lukla, voor jouw terugvlucht naar Kathmandu.

Bekijk het volledige reisprogramma Beoordelingen

Enkele hoogtepunten

Tijdens jouw Mount Everest Basecamp trek breng je een bezoek aan het indrukwekkende Tengboche KloosterBezoek het tengboche klooster

Waan je in de wereld van de Nepalese Monniken met een bezoek aan het Tengboche Klooster, op 3.860 meter hoogte. Na een aardbeving en een brand een paar jaar geleden is het klooster volledig herbouwd. Op de zesde dag van jouw reis bezoek je deze indrukwekkende plek, na een wandeling van ongeveer 5 uur. Binnenin het klooster vind allerlei wandschilderingen en een Boeddha van 6 meter hoog. Je bezoekt ook een gebedsceremonie, wat een bijzondere gewaarwording is.

 

Aankomst in Mount Everest Basecamp na een prachtige trekkingBereik Mount Everest basecamp!

Op de tiende dag bereik je het doel van jouw reis. Je komt aan in Mount Everest Basecamp! Geniet van een euforisch gevoel bij het binnenlopen van dit wereldberoemde kamp. Dit is waar je het allemaal voor gedaan hebt! Maar houd ook in je achterhoofd dat het zwaarste gedeelte nog moet komen. We gaan nog hoger…

 

Stijg naar 5.555 meter met een bezoek aan de Kala Patthar!Begeef je op ruim 5.500 meter hoogte!

Op de elfde dag bereik je het dak van jouw expeditie! Camera in de aanslag, want de uitzichten zijn hier echt niet normaal! Onvergetelijk om Mount Everest, Lhotse en Nuptse te zien herrijzen als koningen van de Himalaya! Wees wel voorbereid, want dag 11 is waarschijnlijk de allerzwaarste dag van jouw expeditie…

 

Ga jij de uitdaging aan?

Waarom Sherpa Reizen?

Waarom is Sherpa Reizen jouw beste keuze!

 

Introductie Dag tot dag Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews Nu boeken!