Kilimanjaro beklimmen via de Umbwe route

Beklimming Kilimanjaro
Prachtige campsite tijdens beklimmen Kilimanjaro
Op de top van de Kilimanjaro!
De Kilimanjaro, wat een uitzicht tijdens onze beklimming!
Stukje afdalen tijdens de beklimming van de Kilimanjaro
Je waant je op de maan tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
Uitdagende rondreizen l Rondreis Nepal l Kilimanjaro beklimmen l Vakantie Lapland l Alle bestemmingen
Zonsondergang tijdens onze Kilimanjaro beklimming
p1050725
Een stukje afdalen tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
p1050713
het tropisch regenwoud van de Kilimanjaro
Het uitzicht op de tweede dag van jouw Kilimanjaro beklimming
p1050716
De Kilimanjaro beklimmen kan soms best zwaar zijn.
Nog 2 dagen tot de top: Kilimanjaro beklimmen!
Afscheidsochtend na onze Kilimanjaro beklimming

 

Kilimanjaro beklimmen Voorbereiding Tijdens de reis Beklimming op maat  Reviews   Boek deze beklimming!

Kilimanjaro beklimming via de umbwe route

[Zwaarte van deze reis]Sherpa Reizen - Moeilijkheidsgraad van onze reizen

Ben jij een meer ervaren bergbeklimmer, ben je goed fit en zoek je echt uitdaging? Kies dan de Umbwe route om de Kilimanjaro te beklimmen. Dit is de zwaarste route van de vijf. Het is een korte, rustige route met mooie uitzichten. 

Kilimanjaro beklimmen via de Umbwe route, bekijk het route overzicht

Algemene informatie
  • Prijs p.p. bij 1 persoon: €2.249,-
  • Prijs p.p. bij 2 t/m 5 personen: €1.949,-
  • Prijs p.p. bij 6 t/m 10 personen: €1.799,-
  • Prijs p.p. bij meer dan 10 personen: €1.699,-
  • Hoelang: 6 dagen op Kilimanjaro, 4 dagen in Moshi
  • Accommodaties: Op de berg slapen in tenten, in Moshi in een hotel
  • Gids: Gediplomeerd, Engels sprekend
Inclusief/exclusief

INCLUSIEF

Transfers van en naar Kilimanjaro International Airport, vier overnachtingen nachten in een hotel in Moshi, inclusief ontbijt. (2 nachten voor en 2 nachten na de beklimming), Transfers naar en van de toegangspoort van het Kilimanjaro National park, Een volledig bergteam (gids, kok, assistenten, dragers), Alle benodigde kampeerartikelen (o.a. slaaptent, eettent, tafels, stoelen, eetgerei, etc.), Reddingstoeslag, Alle maaltijden tijdens de beklimming, Schoon drinkwater op de berg, Kampeertoeslagen, Vergunning voor het Nationaal Park Kilimanjaro, Alle overheidsbelastingen.

EXCLUSIEF

De retourvlucht naar Tanzania, Transfers van en naar andere vliegvelden dan Kilimanjaro international airport als je daarop vliegt. (voor 40 dollar extra kun je wel worden opgehaald vanaf het vliegveld in Arusha.), Visum voor Tanzania (=$50 dollar en kun je kopen bij aankomst in Tanzania.), Vaccinaties, Persoonlijke reisverzekering (met dekking voor bergsport), Annuleringsverzekering, Alle spullen die je zelf nodig hebt tijdens de expeditie (zie het kopje voorbereiding voor meer informatie), Fooien voor het bergteam (ongeveer 10% van de expeditieprijs), Lunch en diners in Moshi, Overige persoonlijke behoeften zoals snacks tussendoor, sigaretten of alcohol (alcohol tijdens de beklimming is tevens verboden.)

Dag tot dag programma

Dag 1: aankomst in Tanzania

De chauffeur haalt je met een busje op van het vliegveld en brengt je naar je hotel in Moshi, waar je rustig kunt dineren en kunt wennen aan het warme klimaat. Kijk voor meer informatie over het boeken van je vlucht op de knop ‘Vlucht boeken’.

Dag 2: Moshi

Op de tweede dag geniet je eerst van een uitgebreid ontbijt. Daarna ontmoet je jouw gids(en) die jouw expeditie leidt. Hij zal een uitgebreide briefing geven van de hele beklimming en alle vragen beantwoorden die je op dat moment hebt.

De rest van de dag ben je vrij. Je kunt nog wat laatste voorbereidingen treffen voor de expeditie of even een kijkje nemen in het gemoedelijke stadje Moshi. Ook kun je ervoor kiezen om rustig te ontspannen in je hotel. ’S avonds bepaal je zelf waar je dineert, maar zorg ervoor dat je de volgende dag fit aan de start staat.

Dag 3: start van de beklimming

Jouw Kilimanjaro beklimming gaat van start! De chauffeur haalt je op bij je hotel en brengt je naar de toegangspoort van het Umbwe National Park, op 1660 meter. Een autorit van ongeveer een uurtje. Daar regel je je toegangsbewijs, ontmoet je de rest van de ‘crew’ en even later begint jouw beklimming. Vandaag wandel je heel rustig omhoog door het Montane regenwoud, op weg naar het Umbwe Cave Camp op 2850 meter. Onderweg kom je allerlei flora en fauna tegen, dus kijk goed om je heen. Er is van alles te zien! Als je aankomt in het kamp is jouw tentje al op gezet en heb je even tijd om te ontspannen. De kok heeft het eten waarschijnlijk al op staan, dus je hoeft niets meer zelf te regelen. Even lekker eten, een (dagelijkse) instructie van de gids en hup, je tent in. Het is belangrijk om goed uit te rusten, zodat je genoeg energie spaart voor de pittige dagen die nog komen gaan.

Dag 4: Op naar 4000 meter!

Op dag twee start je met een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt pak je je spullen en vervolg je je weg richting Barranco Camp, op 4000 meter boven zeeniveau. Vandaag duurt de wandeling ongeveer 4 tot 5 uur en je wandelt door heidegebieden en een soort halve woestijn. Je zult merken hoe bijzonder is dat je zo snel het landschap ziet veranderen! Eenmaal aangekomen in het kamp kun je je even opfrissen en ontspannen. Daarna is het tijd voor het diner en de instructie, waarna je je tentje opzoekt.

Dag 5: steilste stuk!

Zorg dat je vandaag meteen scherp bent. Meteen na het ontbijt ga je namelijk het steilste stuk van de klim bedwingen: de ‘Barranco Wall’. Een prachtig gedeelte waar je lekker kunt klauteren. Bovenaan de wall heb je een fantastisch uitzicht op Mount Meru. Daarna vervolg je je weg over een slingerend pad richting Karanga Camp, op 4.050 meter. Je stijgt vandaag dus niet veel, maar de dag is evengoed wel zwaar. In totaal wandel je vandaag ongeveer 3 tot 4 uur. ’s Middags heb je dus voldoende tijd om nog even te ontspannen.

Dag 6: basecamp!

Op de vijfde dag van je reis loop je in 3 a 4 uur langzaam naar Barafu Hut, op 4700 meter hoogte. Je zegt onderweg gedag tegen alle bloemen en planten. Aan het einde van de dag loop je door een maanlandschap zonder enige vorm van leven. Heel onwerkelijk. Eenmaal aangekomen in het kamp ga je al vroeg eten en op tijd naar bed. Die nacht start namelijk jouw toppoging!

Dag 7: op naar de top!

Midden in de nacht begint jouw grote uitdaging. In het pikdonker, met een hoofdlamp op, wandel je heel langzaam richting de top van de Kilimanjaro. Echt, hoe langzamer, hoe beter. Drink veel water en neem eten mee dat je lichaam snel opneemt. Rond 5.00 uur ‘s ochtends komt de zon langzaam op en zul je merken dat die je lichaam snel opwarmt. De gidsen zullen goed in de gaten houden hoe het met je gaat en er zullen genoeg gecertificeerde gidsen meegaan om de groep te splitsen als dat nodig is. Na ongeveer zeven uur wandelen kom je aan op Stella Point op de rand van de krater.

Als je je dan nog goed genoeg voelt, wandel je over de kraterrand door naar het allerhoogste punt: Uhuru Peak, op 5895 meter. Dat lijkt dichtbij, maar is echter verder dan je denkt. De beloning is echter onbetaalbaar: spectaculaire uitzichten over de gletschers en ijswanden op de top. Je staat nog op het hoogste punt van Afrika!

Daarna daal je af naar Basecamp, waar je heel even kunt slapen en ontbijten, waarna je je weg naar beneden vervolgt, richting Mweka camp, op 3100 meter.

Dag 8: home run!

Op deze ochtend daal je verder af richting de uitgang van het national park Kilimanjaro. Na ongeveer 4 uur wandelen door het oerwoud, arriveer je bij Mweka gate. Daar pikt de chauffeur je op om je naar je hotel terug te brengen. Daar kun je een heerlijk douche nemen, je kleding laten wassen en even helemaal tot rust komen na een fantastisch avontuur.

Dag 9: Moshi

Na een intensief avontuur en een flink hoogteverschil, is het niet verstandig om meteen al terug naar huis te vliegen. Daarom deze extra vrije dag. Op deze dag kun je je spieren even goed ontspannen, souvenirs scoren of de gezelligheid in Moshi opzoeken. Maar kom vooral nog even lekker tot rust.

Dag 10: de terugreis

Het avontuur zit er nu toch echt op. Het is tijd om naar huis te gaan. Een chauffeur brengt je terug naar het vliegveld, zodat je op tijd bent om terug naar Nederland te vliegen. De ervaring zit erop, de herinnering blijft. Voor altijd!

Kilimanjaro beklimmen Voorbereiding Tijdens de reis Beklimming op maat  Reviews   Boek deze beklimming!