Tijdens jouw beklimming

Beklimming Kilimanjaro
Prachtige campsite tijdens beklimmen Kilimanjaro
Op de top van de Kilimanjaro!
De Kilimanjaro, wat een uitzicht tijdens onze beklimming!
Stukje afdalen tijdens de beklimming van de Kilimanjaro
Je waant je op de maan tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
Uitdagende rondreizen l Rondreis Nepal l Kilimanjaro beklimmen l Vakantie Lapland l Alle bestemmingen
Zonsondergang tijdens onze Kilimanjaro beklimming
p1050725
Een stukje afdalen tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
p1050713
het tropisch regenwoud van de Kilimanjaro
Het uitzicht op de tweede dag van jouw Kilimanjaro beklimming
p1050716
De Kilimanjaro beklimmen kan soms best zwaar zijn.
Nog 2 dagen tot de top: Kilimanjaro beklimmen!
Afscheidsochtend na onze Kilimanjaro beklimming

 

Introductie  Alle routes  Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews

Tijdens jouw Kilimanjaro beklimming

DE GIDSEN

Tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro zijn er voldoende gediplomeerde gidsen aanwezig om jouw expeditie te begeleiden. Het aantal hangt af van de grootte van de groep. Jouw gids is verantwoordelijk voor jouw veiligheid en welzijn en ook voor het welbevinden van de rest van de crew. Jouw gids in Tanzaniaans, maar spreekt goed Engels. Je kunt jouw gidsen alles vragen en alles vertellen waar je mee zit. Doe dit zo snel mogelijk, zodat jouw gidsen je zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Wel zijn de gidsen zo ervaren, dat ze het vaak snel zien als een van de reizigers zich niet helemaal optimaal voelt. Je bent in goede handen.

BAGAGE

De porters dragen tijdens de hele expeditie jouw bagage. Zij mogen maximaal 15 kilo tillen, dus houd daar rekening mee tijdens het inpakken van jouw backpack. Ook zitten er porters in jouw crew die het eten en drinken, de tenten, de camping spullen en de tenten voor de porters tillen. Je zult dus merken dat het dus best een flink team is die jou helpt bij het halen van de top! Zelf draag je alleen je dagrugzak, met daarin alles wat je die dag nodig hebt. Denk aan voldoende water (dat is al best zwaar!), wat snacks, je fototoestel, zonnebrandcreme, een extra paar kleding (in een plastic zakje tegen de regen), etc. Als je aan het einde van een wandeldag aankomt in het volgende kwam, zul je merken dat de porters jouw tent al hebben opgezet en dat het eten al pruttelt! Alle spullen die je tijdens de trekking niet nodig hebt, kun je achterlaten in het hotel in Moshi.

VEILIGHEID

Jouw gids houdt de veiligheid van jouw expeditie in de gaten en zal regelmatig beoordelen of het veilig is om door te klimmen. Het is belangrijk dat je te alle tijden het advies van de gids opvolgt. En ook dat je het zelf tijdig bij je gids aangeeft als je kampt met fysieke ongemakken. Daarnaast zul je ook het advies van je eigen huisarts moeten opvolgen. Je mag niet klimmen tegen doktersadvies in of als je zwanger bent.

Verder hebben de gidsen altijd een mobiele telefoon bij zich om te communiceren naar de veiligheidsstations op de berg. (Ja, de telefoonverbinding op de berg is verbazingwekkend goed!) In geval van nood zijn er meerdere helikopterplatforms op de berg aanwezig om snel in te grijpen als dat nodig is. Zorg dat je daar goed voor verzekerd bent. Wil je de kilimanjaro beklimmen met kinderen jongeren dan 18 jaar? Neem dan vooraf contact met ons op. Daar zijn namelijk regels aan verbonden in het kader van de veiligheid.

ETEN EN DRINKEN

In Moshi is het ontbijt inbegrepen, de lunch en het avondeten zijn dan niet inbegrepen. Tijdens de expeditie zijn alle maaltijden inbegrepen. Op de berg zorgt de kok iedere ochtend voor een goed ontbijt. Dit bestaat vaak uit Havermout, geroosterd brood, fruit, brood, ei en koffie of thee. Je eet dit op in de ‘eettent’ die je in ieder kamp tot je beschikking hebt. Voordat je ‘s ochtends het kamp verlaat om de beklimming te hervatten, krijg je voldoende schoon drinkwater van de crew om de dag door te komen.

De lunch verschilt per dag, maar die zal altijd meer dan voldoende zijn! Als je aan het einde van de middag in het volgende kamp aankomt, kun je koffie, thee en popcorn en andere lichte snacks verwachten en laat je tijdens het diner verrassen door wat de chefkok allemaal klaar kan maken tijdens een expeditie. Je zult werkelijk versteld staan! Neem zelf wat extra snacks mee voor tijdens het wandelen om wat snelle energie op te doen. Dat kan nooit kwaad. Heb je speciale wensen? Geef dit dan aan op het boekingsformulier, zodat wij er rekening mee kunnen houden.

OVERNACHTINGEN

In Moshi slaap je in een prima 3-sterren hotel. Tijdens de beklimming slaap je in tweepersoons koepeltentjes. Je tent wordt iedere voor je opgezet en afgebroken door de porters. Laat het vooraf weten als je een tentje voor jezelf wilt hebben. Het kan zijn dat daarvoor een kleine toeslag wordt berekend. De tentjes worden opgezet op vaste kampeerterreinen, waar ook toiletten aanwezig zijn. Zorg er wel voor dat je alles schoon achterlaat als je een kamp weer verlaat. Er is geen douche in de kampen aanwezig. Vaak krijg je van de porters wel een bakje warm water om je te wassen.

Voor wie alleen geboekt heeft

Als je alleen boekt en deelneemt aan een groepsreis, dan deel je een kamer en een koepeltentje met één van de medereizigers uit je groep. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer/in het tentje komt van hetzelfde geslacht. Wil je toch graag een kamer of tentje voor jezelf, dan kun je dat aangeven op het boekingsformulier. Daarvoor betaal je wel een toeslag.

TRANSPORT

Het transport tijdens jouw reis gaat per auto of bus, afhankelijk van de groepsgrootte. De trekking zelf leg je te voet af. Al het transport tijdens jouw verblijf in Tanzania is inbegrepen bij de reissom.

KLIMAAT

Het kan op de Kilimanjaro erg warm zijn (+30 graden celsius of hoger) als de zon schijnt. Maar je kunt tijdens de expeditie ook te maken krijgen met veel regen of zelfs sneeuw. En het kan hoger op de berg ook echt koud zijn (flink onder 0). Zorg er bij de start van jouw expeditie dus voor dat je voorbereid bent op al die omstandigheden. Neem de juiste spullen mee, als je eenmaal op de berg iets vergeten bent, ben je te laat.

TELEFOON EN CAMERA

Op de Kilimanjaro heb je verrassend goed bereik met je mobiele telefoon. Je kunt dus als je wilt op sommige plekken telefoneren. Houd er wel rekening mee dat je in Tanzania bent. Bellen naar Nederland is niet goedkoop. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende batterijen of extra accu’s bij je hebt voor je camera. En zorg ervoor dat je je camera, telefoon en extra accu’s warm bewaart. Door de kou kan het zomaar zijn dat je accu ineens leeg is, en dat is het laatste wat je wilt als je op de top staat!

FOOI

Sherpa Reizen betaalt de gidsen en porters het loon dat de meeste reisorganisaties aanhouden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om jouw expeditieteam een fooi te geven. Het is in Tanzania wel vrij normaal als je aan het einde van je expeditie een fooi geeft aan de leden van de crew. Houd rekening met een fooi van ongeveer 10% van de totale reissom die je bij ons betaalt. Dat klinkt als een flink bedrag, maar bedenk je ook dat een heel team zich tijdens de hele expeditie voor jou heeft ingespannen. Daarnaast heb je aan het einde van de expeditie misschien spullen bij je die je niet meer nodig hebt. Je kunt de crewleden er heel blij mee maken! Jouw gids weet precies welke crewleden bepaalde spullen echt nodig hebben. Dit is natuurlijk wel jouw eigen keuze.

Introductie  Alle routes  Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews