Kilimanjaro beklimmen via de Rongai route

Beklimming Kilimanjaro
Prachtige campsite tijdens beklimmen Kilimanjaro
Op de top van de Kilimanjaro!
De Kilimanjaro, wat een uitzicht tijdens onze beklimming!
Stukje afdalen tijdens de beklimming van de Kilimanjaro
Je waant je op de maan tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
Uitdagende rondreizen l Rondreis Nepal l Kilimanjaro beklimmen l Vakantie Lapland l Alle bestemmingen
Zonsondergang tijdens onze Kilimanjaro beklimming
p1050725
Een stukje afdalen tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
p1050713
het tropisch regenwoud van de Kilimanjaro
Het uitzicht op de tweede dag van jouw Kilimanjaro beklimming
p1050716
De Kilimanjaro beklimmen kan soms best zwaar zijn.
Nog 2 dagen tot de top: Kilimanjaro beklimmen!
Afscheidsochtend na onze Kilimanjaro beklimming

 

Kilimanjaro beklimmen Voorbereiding Tijdens de reis Beklimming op maat  Reviews   Boek deze beklimming!

Kilimanjaro beklimmen via de Rongai route 

[Zwaarte van deze reis]Sherpa Reizen - Moeilijkheidsgraad van onze reizen

De Rongai route is net zo rustig als de lange Lemosho route, maar deze duurt iets korter. Je hebt dus iets minder tijd om te acclimatiseren. Dat maakt deze route iets zwaarder. Hij is ook iets zwaarder dan de Marangu en de Machame route. Als je een rustige route zoekt, beperkt tijd hebt en toch wel een flinke uitdaging zoekt tijdens jouw Kilimanjaro beklimming, kies dan de Rongai route.

Kilimanjaro beklimmen via de Rongai route, bekijk het route overzicht

Algemene informatie
  • Prijs p.p. bij 1 persoon: €2.249,-
  • Prijs p.p. bij 2 t/m 5 personen: €1.949,-
  • Prijs p.p. bij 6 t/m 10 personen: €1.799,-
  • Prijs p.p. bij meer dan 10 personen: €1.699,-
  • Hoelang: 6 dagen op Kilimanjaro, 4 dagen in Moshi
  • Accommodaties: Op de berg slapen in tenten, in Moshi in een hotel
  • Gids: Gediplomeerd, Engels sprekend
Inclusief/exclusief

INCLUSIEF

Transfers van en naar Kilimanjaro International Airport, vier overnachtingen nachten in een hotel in Moshi, inclusief ontbijt. (2 nachten voor en 2 nachten na de beklimming), Transfers naar en van de toegangspoort van het Kilimanjaro National park, Een volledig bergteam (gids, kok, assistenten, dragers), Alle benodigde kampeerartikelen (o.a. slaaptent, eettent, tafels, stoelen, eetgerei, etc.), Reddingstoeslag, Alle maaltijden tijdens de beklimming, Schoon drinkwater op de berg, Kampeertoeslagen, Vergunning voor het Nationaal Park Kilimanjaro, Alle overheidsbelastingen.

EXCLUSIEF

De retourvlucht naar Tanzania, Transfers van en naar andere vliegvelden dan Kilimanjaro international airport als je daarop vliegt. (voor 40 dollar extra kun je wel worden opgehaald vanaf het vliegveld in Arusha.), Visum voor Tanzania (=$50 dollar en kun je kopen bij aankomst in Tanzania.), Vaccinaties, Persoonlijke reisverzekering (met dekking voor bergsport), Annuleringsverzekering, Alle spullen die je zelf nodig hebt tijdens de expeditie (zie het kopje voorbereiding voor meer informatie), Fooien voor het bergteam (ongeveer 10% van de expeditieprijs), Lunch en diners in Moshi, Overige persoonlijke behoeften zoals snacks tussendoor, sigaretten of alcohol (alcohol tijdens de beklimming is tevens verboden.)

Dag tot dag programma

Dag 1: aankomst in Tanzania

De chauffeur haalt je met een busje op van het vliegveld en brengt je naar je hotel in Moshi, waar je rustig kunt dineren en kunt wennen aan het warme klimaat. Kijk voor meer informatie over het boeken van je vlucht op de knop ‘Vlucht boeken’, bovenaan deze pagina.

Dag 2: Moshi

Op de tweede dag geniet je eerst van een uitgebreid ontbijt. Daarna ontmoet je jouw gids(en) die jouw Kilimanjaro beklimming leidt. Hij zal een uitgebreide briefing geven van de hele expeditie en alle vragen beantwoorden die je op dat moment hebt.

De rest van de dag ben je vrij. Je kunt nog wat laatste voorbereidingen treffen voor de beklimming of even een kijkje nemen in het gemoedelijke stadje Moshi. Ook kun je ervoor kiezen om rustig te ontspannen in je hotel. ’s Avonds bepaal je zelf waar je dineert, maar zorg ervoor dat je de volgende dag fit aan de start staat.

Dag 3: start van de beklimming

Jouw Kilimanjaro beklimming gaat van start! De chauffeur haalt je op bij je hotel en brengt je naar het houten dorp Nale-Muru. Na het regelen van jouw toegangsbewijs, ontmoet je de rest van de ‘crew’ en even later begint jouw beklimming. Over een breed pad dat door mais- en aardappelvelden loop je richting het pijnboombos. Vanaf dat punt loopt het pad gestaag omhoog door een bos met allerlei planten, bomen en dieren. Zodra het bos dunner wordt, kom je in de buurt van het eerste kamp. Die ligt op 2670 meter hoogte, op de rand van de heidevelden. Eenmaal aangekomen in het kamp, na 3 tot 4 uur lopen, kun je genieten van mooie uitzichten over Keniaanse vlaktes. Neem even je tijd om te ontspannen en geniet daarna van een goede maaltijd van de kok. Na het eten geeft de gids een briefing over de volgende dag. Zoek daarna snel je tentje op en pak je rust. Er komen nog pittige dagen aan!

Dag 4 en 5: Mooie, rustige wandelingen

Deze dagen maak je flink wat meter op de flanken van de Kilimanjaro. Op dag 4 stijg je na het ontbijt richting 3450 meter, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten. Je zult vandaag ongeveer 3 tot 4 uur onderweg zijn voordat je in het volgende kamp bent. Wederom even ontspannen, eten, briefing en op tijd te bed. De dag erna staat er namelijk weer een aardige wandeling op het programma, naar 3870 meter. Tijdens deze twee dagen kun je de eerste effecten van de hoogte gaan merken. Zorg dat je iedere dag ruim voldoende water blijft drinken en loop vooral heel langzaam. Des te groter je kansen om de top te halen!

Dag 6: Basecamp!

Vandaag loop je in ongeveer 5 uur langzaam naar de Kibo kampeerplek. Eenmaal aangekomen in het kamp ga je al vroeg eten en op tijd naar bed. Die nacht start namelijk jouw toppoging!

Dag 7: Op naar de top!

Rond middernacht word je gewekt en dan start jouw grote uitdaging. Je gaat vandaag proberen om de top van de Kilimanjaro te bereiken! Dit is het zwaarste gedeelte van de hele beklimming. Het wordt een koude en donkere nacht, dus zorg dat je goed ingepakt bent en dat je hoofdlamp goed werkt. Drink ook veel water en neem eten mee dat je lichaam snel opneemt. De gidsen zullen goed in de gaten houden hoe het met je gaat en er zullen genoeg gecertificeerde gidsen meegaan om de groep te splitsen als dat nodig is.

Heel langzaam wandel je omhoog richting Gilman’s point op de rand van de krater. Bij iedere bocht kun je genieten van het waanzinnige uitzicht. Als je op de rand van de Kilimanjaro krater nog goed genoeg voelt, vervolg je je weg naar het hoogste punt van Afrika: Uhuru peak, op 5895 meter hoogte. Een onvergetelijk moment!

Maak een aantal mooie foto op de top, dit is het moment! Daarna begin je aan de afdaling terug naar Kibo. Daar kun je even ontbijten en op krachten komen, waarna je diezelfde dag tijdens een wandeling van 3 tot 4 uur verder afdaalt richting de Horombo kampeerplek, op 3720 meter.

Dag 8: De laatste loodjes

Na het ontbijt vervolg je de afdaling. Door heidegebieden wandel je richting Mandara Hut, op 2700 meter. Daarna loop je door mooie bossen naar de toegangspoort van het National Park. Naarmate je lager komt, kan het pad nat en modderig worden. Zorg er dus voor dat je je gaiters en wandelstokken bij de hand hebt. Een korte broek en t-shirt zullen waarschijnlijk ruim voldoende zijn, maar houd je regenkleding en warme broek en lange mouwen wel bij de hand.

Eenmaal aangekomen bij de toegangspoort, voeg je je weer bij de chauffeur die je met een busje ter naar je hotel in Moshi brengt. Vergeet niet om de crew een fooi te geven voor een week hard werken. En geniet vooral ook van de afscheidsliedjes en dansjes! Eenmaal aangekomen in Moshi kun je een heerlijk douche nemen, je kleding laten wassen en even helemaal tot rust komen na een fantastisch avontuur.

Dag 9: Moshi

Na een intensief avontuur en een flink hoogteverschil, is het niet verstandig om meteen al terug naar huis te vliegen. Daarom deze extra vrije dag. Op deze dag kun je je spieren even goed ontspannen, souvenirs scoren of de gezelligheid in Moshi opzoeken. Maar kom vooral nog even lekker tot rust.

Dag 10: De terugreis

Het avontuur zit er nu toch echt op. Het is tijd om naar huis te gaan. Een chauffeur brengt je terug naar het vliegveld, zodat je op tijd bent om terug naar Nederland te vliegen. De ervaring zit erop, de herinnering blijft. Voor altijd!

Kilimanjaro beklimmen Voorbereiding Tijdens de reis Beklimming op maat  Reviews   Boek deze beklimming!