Kilimanjaro beklimmen via de Marangu route

Beklimming Kilimanjaro
Prachtige campsite tijdens beklimmen Kilimanjaro
Op de top van de Kilimanjaro!
De Kilimanjaro, wat een uitzicht tijdens onze beklimming!
Stukje afdalen tijdens de beklimming van de Kilimanjaro
Je waant je op de maan tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
Uitdagende rondreizen l Rondreis Nepal l Kilimanjaro beklimmen l Vakantie Lapland l Alle bestemmingen
Zonsondergang tijdens onze Kilimanjaro beklimming
p1050725
Een stukje afdalen tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
p1050713
het tropisch regenwoud van de Kilimanjaro
Het uitzicht op de tweede dag van jouw Kilimanjaro beklimming
p1050716
De Kilimanjaro beklimmen kan soms best zwaar zijn.
Nog 2 dagen tot de top: Kilimanjaro beklimmen!
Afscheidsochtend na onze Kilimanjaro beklimming

 

Kilimanjaro beklimmen Voorbereiding Tijdens de reis Beklimming op maat  Reviews   Boek deze beklimming!

kilimanjaro beklimmen via de marangu route

[Zwaarte van deze reis]Sherpa Reizen - Moeilijkheidsgraad van onze reizen

De Marangu route wordt ook wel de Coca Cola route genoemd. Het is volgens velen de minst zware route om de Kilimanjaro te beklimmen. Het is ook de enige route waar je in hutten met bedden kunt slapen. De Marangu route duurt niet zo lang, dus deze is ook geschikt als je niet zoveel tijd hebt. Je bent in totaal 5 dagen op de berg en loopt dezelfde route omhoog als naar beneden. Als je nog niet zoveel ervaring hebt met bergsport, dan is deze route geschikt voor jou! Vergis je echter niet, het is nog steeds een pittige uitdaging…
Kilimanjaro beklimmen via de Marangu route, bekijk het route overzicht

Algemene informatie
  • Prijs p.p. bij 1 persoon: €2.249,-
  • Prijs p.p. bij 2 t/m 5 personen: €2.149,-
  • Prijs p.p. bij 6 t/m 10 personen: €2.049,-
  • Prijs p.p. bij meer dan 10 personen: €1.799,-
  • Hoelang: 5 dagen op Kilimanjaro, 4 dagen in Moshi
  • Accommodaties: Slapen in hutten met bedden, in Moshi in hotel
  • Gids: Gediplomeerd, Engels sprekend
Inclusief/exclusief

INCLUSIEF

Transfers van en naar Kilimanjaro International Airport, vier overnachtingen nachten in een hotel in Moshi, inclusief ontbijt. (2 nachten voor en 2 nachten na de beklimming), Transfers naar en van de toegangspoort van het Kilimanjaro National park, Een volledig bergteam (gids, kok, assistenten, dragers), Alle benodigde kampeerartikelen (o.a. slaaptent, eettent, tafels, stoelen, eetgerei, etc.), Reddingstoeslag, Alle maaltijden tijdens de beklimming, Schoon drinkwater op de berg, Kampeertoeslagen, Vergunning voor het Nationaal Park Kilimanjaro, Alle overheidsbelastingen.

EXCLUSIEF

De retourvlucht naar Tanzania, Transfers van en naar andere vliegvelden dan Kilimanjaro international airport als je daarop vliegt. (voor 40 dollar extra kun je wel worden opgehaald vanaf het vliegveld in Arusha.), Visum voor Tanzania (=$50 dollar en kun je kopen bij aankomst in Tanzania.), Vaccinaties, Persoonlijke reisverzekering (met dekking voor bergsport), Annuleringsverzekering, Alle spullen die je zelf nodig hebt tijdens de expeditie (zie het kopje voorbereiding voor meer informatie), Fooien voor het bergteam (ongeveer 10% van de expeditieprijs), Lunch en diners in Moshi, Overige persoonlijke behoeften zoals snacks tussendoor, sigaretten of alcohol (alcohol tijdens de beklimming is tevens verboden.)

Dag tot dag programma

Dag 1: aankomst in Tanzania

De chauffeur haalt je met een busje op van het vliegveld en brengt je naar je hotel in Moshi, waaar je rustig kunt dineren en kunt wennen aan het warme klimaat in Tanzania. Kijk voor meer informatie over het boeken van je vlucht op de knop ‘Vlucht boeken’ bovenaan deze pagina.

Dag 2: Moshi

Op de tweede dag geniet je eerst van een uitgebreid ontbijt. Daarna ontmoet je jouw gids(en) die jouw Kilimanjaro beklimming leidt. Hij zal een uitgebreide briefing geven van de hele expeditie en alle vragen beantwoorden die je op dat moment hebt.

De rest van de dag ben je vrij. Je kunt nog wat laatste voorbereidingen treffen voor de expeditie of even een kijkje nemen in het gemoedelijke stadje Moshi. Ook kun je ervoor kiezen om rustig te ontspannen in je hotel. ’S avonds bepaal je zelf waar je dineert, maar zorg ervoor dat je de volgende dag fit aan de start staat.

Dag 3: start van de Kilimanjaro beklimming

Jouw expeditie gaat van start! De chauffeur haalt je op bij je hotel en brengt je in ongeveer een uurtje naar de toegangspoort van het Kilimanjaro National Park. Daar regel je je toegangsbewijs, ontmoet je de rest van de ‘crew’ en even later begint jouw beklimming. Je wandelt door het regenwoud in ongeveer 3 a 4 uur naar het eerste kamp: Mandara Hut, op 2700 meter hoogte. Geniet onderweg van de eucalyptusbomen, vogels en colobus apen. Mogelijk maak je onderweg ook nog even een omweggetje naar Maundi Crater, waar je mooi uitzicht hebt over het noorden van Tanzania en Kenia kunt zien. Eenmaal aangekomen in het kamp wordt jouw avondmaaltijd voor je klaargemaakt door de kok. Na het eten geeft jouw gids een briefing voor de volgende dag (zoals hij iedere dag zal doen) van jouw Kilimanjaro beklimming en is het tijd om je tentje op te zoeken voor een goede nachtrust.

Dag 4: Al best hoog!

Je verlaat vandaag het regenwoud en komt terecht in een heidegebied. Vandaag stijg je naar 3700 meter. Tijdens de wandeling van 5 a 6 uur heb je prachtig uitzicht op ‘Mawenzi peak’ en op de top van de Kilimanjaro. Onderweg kun je de eerste effecten van de hoogte gaan merken. Aan het einde van de dag kom je aan in Horombo hut, waar je rustig kunt ontspannen, heerlijk eten en terugblikken op een prachtige dag.

Dag 5: Basecamp!

Op de vijfde dag van je Kilimanjaro beklimming loop je in 5 a 6 uur langzaam naar Kibo Hut, op 4700 meter hoogte. Je loopt langs het laatste vaste ‘waterpunt’ en zegt onderweg gedag tegen alle bloemen en planten. Aan het einde van de dag loop je door een maanlandschap zonder enige vorm van leven. Heel onwerkelijk. Eenmaal aangekomen in het kamp ga je al vroeg eten en op tijd naar bed. Die nacht start namelijk jouw toppoging!

Dag 6: op naar de top!

Rond middernacht word je gewekt en dan start jouw grote uitdaging. Je gaat vandaag proberen om de top van de Kilimanjaro te bereiken! Dit is het zwaarste gedeelte van de hele klim. Het wordt een koude en donkere nacht, dus zorg dat je goed ingepakt bent en dat je hoofdlamp goed werkt. Drink ook veel water en neem eten mee dat je lichaam snel opneemt. De gidsen zullen goed in de gaten houden hoe het met je gaat en er zullen genoeg gecertificeerde gidsen meegaan om de groep te splitsen als dat nodig is.

Heel langzaam wandel je omhoog richting Gilman’s point op de rand van de krater. Bij iedere bocht kun je genieten van het waanzinnige uitzicht. Als je op de rand van de krater nog goed genoeg voelt, vervolg je je weg naar het hoogste punt van Afrika: Uhuru peak, op 5895 meter hoogte. Een onvergetelijk moment en de ultieme climax van jouw Kilimanjaro beklimming!

Maak een aantal mooie foto op de top, dit is het moment! Daarna begin je aan de afdaling terug naar Kibo Hut. Daar kun je even ontbijten en op krachten komen, waarna je diezelfde dag verder afdaalt richting Horombo Hut.

Dag 7: home run!

Na het ontbijt dalen we verder af door de heidevelden richting Mandara Hut en daarna door het woud naar de poort van het National Park. Naarmate je lager komt, kan het pad nat en modderig worden. Zorg er dus voor dat je je gaiters en wandelstokken bij de hand hebt. Een korte broek en t-shirt zullen waarschijnlijk ruim voldoende zijn, maar houd je regenkleding en warme broek en lange mouwen wel bij de hand.

Eenmaal aangekomen bij de toegangspoort, voeg je je weer bij de chauffeur die je met een busje ter naar je hotel in Moshi brengt. Vergeet niet om de crew een fooi te geven voor een week hard werken tijdens jouw Kilimanjaro beklimming. En geniet vooral ook van de afscheidsliedjes en dansjes! Eenmaal aangekomen in Moshi kun je een heerlijk douche nemen, je kleding laten wassen en even helemaal tot rust komen na een fantastisch avontuur.

Dag 8: Moshi

Na een intensief avontuur en een flink hoogteverschil, is het niet verstandig om meteen al terug naar huis te vliegen. Daarom deze extra vrije dag. Op deze dag kun je je spieren even goed ontspannen, souvenirs scoren of de gezelligheid in Moshi opzoeken. Maar kom vooral nog even lekker tot rust.

Dag 9: de terugreis

Het avontuur zit er nu toch echt op. Het is tijd om naar huis te gaan. Een chauffeur brengt je terug naar het vliegveld, zodat je op tijd bent om terug naar Nederland te vliegen. De Kilimanjaro expeditie zit erop, de herinnering blijft. Voor altijd!

Kilimanjaro beklimmen Voorbereiding Tijdens de reis Beklimming op maat  Reviews   Boek deze beklimming!