Kilimanjaro beklimmen via de Machame route

Beklimming Kilimanjaro
Prachtige campsite tijdens beklimmen Kilimanjaro
Op de top van de Kilimanjaro!
De Kilimanjaro, wat een uitzicht tijdens onze beklimming!
Stukje afdalen tijdens de beklimming van de Kilimanjaro
Je waant je op de maan tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
Uitdagende rondreizen l Rondreis Nepal l Kilimanjaro beklimmen l Vakantie Lapland l Alle bestemmingen
Zonsondergang tijdens onze Kilimanjaro beklimming
p1050725
Een stukje afdalen tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
p1050713
het tropisch regenwoud van de Kilimanjaro
Het uitzicht op de tweede dag van jouw Kilimanjaro beklimming
p1050716
De Kilimanjaro beklimmen kan soms best zwaar zijn.
Nog 2 dagen tot de top: Kilimanjaro beklimmen!
Afscheidsochtend na onze Kilimanjaro beklimming

 

Kilimanjaro beklimmen Voorbereiding Tijdens de reis Beklimming op maat  Reviews   Boek deze beklimming!

kilimanjaro beklimmen via de machame route

[Zwaarte van deze reis]Sherpa Reizen - Moeilijkheidsgraad van onze reizen

De Machame route wordt ook wel de Whisky route genoemd. Deze route is iets zwaarder dan de Marangu route, maar nog altijd goed te doen voor de beginnende bergbeklimmer. Het voordeel van de Machame route is dat je een extra dag hebt om te acclimatiseren, wat je kans om de top te halen vergroot. Op deze route heb je doorgaans wel wat mensen om je heen, dus als je dat prettig vindt, dan is dit de route voor jou!

Kilimanjaro beklimmen via de Machame route, bekijk het route overzicht

Algemene informatie
  • Prijs p.p. bij 1 persoon: €2.249,-
  • Prijs p.p. bij 2 t/m 5 personen: €1.949,-
  • Prijs p.p. bij 6 t/m 10 personen: €1.799,-
  • Prijs p.p. bij meer dan 10 personen: €1.699,-
  • Hoelang: 6 dagen op Kilimanjaro, 4 dagen in Moshi
  • Accommodaties: Op de berg slapen in tenten, in Moshi in een hotel
  • Gids: Gediplomeerd, Engels sprekend
Inclusief/exclusief

INCLUSIEF

Transfers van en naar Kilimanjaro International Airport, vier overnachtingen nachten in een hotel in Moshi, inclusief ontbijt. (2 nachten voor en 2 nachten na de beklimming), Transfers naar en van de toegangspoort van het Kilimanjaro National park, Een volledig bergteam (gids, kok, assistenten, dragers), Alle benodigde kampeerartikelen (o.a. slaaptent, eettent, tafels, stoelen, eetgerei, etc.), Reddingstoeslag, Alle maaltijden tijdens de beklimming, Schoon drinkwater op de berg, Kampeertoeslagen, Vergunning voor het Nationaal Park Kilimanjaro, Alle overheidsbelastingen.

EXCLUSIEF

De retourvlucht naar Tanzania, Transfers van en naar andere vliegvelden dan Kilimanjaro international airport als je daarop vliegt. (voor 40 dollar extra kun je wel worden opgehaald vanaf het vliegveld in Arusha.), Visum voor Tanzania (=$50 dollar en kun je kopen bij aankomst in Tanzania.), Vaccinaties, Persoonlijke reisverzekering (met dekking voor bergsport), Annuleringsverzekering, Alle spullen die je zelf nodig hebt tijdens de expeditie (zie het kopje voorbereiding voor meer informatie), Fooien voor het bergteam (ongeveer 10% van de expeditieprijs), Lunch en diners in Moshi, Overige persoonlijke behoeften zoals snacks tussendoor, sigaretten of alcohol (alcohol tijdens de beklimming is tevens verboden.)

Dag tot dag programma

Dag 1: aankomst

De chauffeur haalt je met een busje op van het vliegveld en brengt je naar je hotel in Moshi, waar je rustig kunt dineren en kunt wennen aan het warme klimaat in Tanzania. Kijk voor meer informatie over het boeken van je vlucht op de knop ‘Vlucht boeken’ bovenaan deze pagina.

Dag 2: Moshi

Op de tweede dag geniet je eerst van een uitgebreid ontbijt. Daarna ontmoet je jouw gids(en) die jouw Kilimanjaro beklimming leidt. Hij zal een uitgebreide briefing geven van de hele expeditie en alle vragen beantwoorden die je op dat moment hebt. De rest van de dag ben je vrij. Je kunt nog wat laatste voorbereidingen treffen voor de expeditie of even een kijkje nemen in het gemoedelijke stadje Moshi. Ook kun je ervoor kiezen om rustig te ontspannen in je hotel. ’s Avonds bepaal je zelf waar je dineert, maar zorg ervoor dat je de volgende dag fit aan de start staat.

Dag 3: start van de Kilimanjaro beklimming

Jouw Kilimanjaro expeditie gaat van start! De chauffeur haalt je op bij je hotel en brengt je naar Machame Gate, dat is de toegangspoort van het national park op 1634 meter hoogte. Daar regel je je met hulp van je gids je toegangsbewijs, ontmoet je de rest van de ‘crew’ en even later begint jouw Kilimanjaro beklimming. Op de eerste dag wandel in een heel rustig tempo richting het eerste kamp, Machame Camp, gelegen op 2834 meter hoogte. Je loopt door het regenwoud, waar je zomaar apen kunt tegenkomen. Het pad kan soms modderig zijn, dus zorg voor goede wandelschoenen en gaiters (die kun je ook huren bij de gids). Eenmaal aangekomen in het kamp is er even tijd voor ontspanning en kun je genieten van de eerste mooie uitzichten. Ondertussen wordt jouw avondmaaltijd voor je klaargemaakt door de kok. Na het eten geeft jouw gids een briefing voor de volgende dag (zoals hij iedere dag zal doen) en is het tijd om je tentje op te zoeken voor een goede nachtrust.

Dag 4: Op naar Shira camp

Na een goed ontbijt pak je jouw spullen in start je de tocht richting Shira camp, gelegen op 3749 meter. De wandeling start met redelijk steile hellingen en in de loop van de ochtend loop je langs het mooiste uitzicht op de top dat je te zien gaat krijgen. Weergaloos! Ook zie je bij helder weer Mount Meru, die ongeveer 50 kilometer ten zuiden van de Kilimanjaro ligt. Later op de dag zul je merken dat het kouder wordt en de kans is groot dat je voor het eerste lange mouwen aan moet. Ook ga je waarschijnlijk aan het einde van de dag voor het eerst merken dat je op hoogte bent. Loop dus heel langzaam en drink veel water.

Dag 5: Acclimatiseren

Vandaag wandel je in westelijke richting naar het volgende kamp, dat slechts 150 meter hoger ligt dan het vorige kamp. Echter, gedurende de dag beklim je de Lava tower, die gelegen is op een hoogte van 4572 meter. Daarna daal je af naar Barranco Camp. Dit is een belangrijke dag waarin je lichaam goed aan de hoogte kan wennen (acclimatiseren). Aan het einde van de dag heb je ongeveer zeven uur gelopen en zul je blij zijn dat je eindelijk het kamp hebt bereikt. Je krijgt wel een mooie beloning: dit kamp is het mooiste van allemaal. Je hebt een prachtig uitzicht op de top, naast je rijst de spectaculaire Barranco Wall en je kunt zover naar het dal kijken als je wilt.

Dag 6: Echt klimmen!

Het zal ongeveer zeven uur duren om aan het einde van deze dag het volgende kamp, Barafu Hut, te bereiken, dat is gelegen op 4600 meter. Je vertrekt vandaag iets vroeger dan normaal, zodat je op tijd in het kamp arriveert voor een vroeg diner en dan kun je snel naar bed. Het eerste gedeelte is vandaag spectaculair. Je beklimt de Barranco wall, het steilste gedeelte van de Kilimanjaro beklimming! Op de top van de ‘muur’ zul je als beloning en wonderschoon uitzicht hebben op Mt. Meru. Vanaf dit punt wandel je een hele tijd door mooie valleien en je eindigt de dag in een surrealistisch maanlandschap waar niets meer groeit. Je bent in ‘base camp’, op 4600 meter hoogte. Nu snel eten en naar bed, want je wordt midden in de nacht gewekt om aan je toppoging te beginnen.

Let op: je kunt deze dag ook verdelen over twee dagen om je topkansen verder te vergroten. Je slaapt dan in een kamp halverwege de dag. Daar zijn wel extra kosten aan verbonden. Als je dit wilt, klik dan op de knop ‘Deze reis op maat’ en vul het formulier in.

Dag 7: op naar de top!

Midden in de nacht begint jouw grote uitdaging. In het pikdonker, met een hoofdlamp op, wandel je heel langzaam richting de top van de Kilimanjaro. Echt, hoe langzamer, hoe beter. Drink veel water en neem eten mee dat je lichaam snel opneemt. Rond 5.00 uur ‘s ochtends komt de zon langzaam op en zul je merken dat die je lichaam snel opwarmt. De gidsen zullen goed in de gaten houden hoe het met je gaat en er zullen genoeg gecertificeerde gidsen meegaan om de groep te splitsen als dat nodig is. Na ongeveer zeven uur wandelen kom je aan op Stella Point op de rand van de krater. Als je je dan nog goed genoeg voelt, wandel je over de kraterrand door naar het allerhoogste punt: Uhuru Peak, op 5895 meter. Dat lijkt dichtbij, maar is echter verder dan je denkt. De beloning is echter onbetaalbaar: spectaculaire uitzichten over de gletschers en ijswanden op de top. Je staat nog op het hoogste punt van Afrika! Daarna daal je af naar Basecamp, waar je heel even kunt slapen en ontbijten, waarna je je weg naar beneden vervolgt, richting Mweka camp, op 3100 meter.

Dag 8: home run!

Op deze ochtend daal je verder af richting de uitgang van het national park Kilimanjaro. Na ongeveer 4 uur wandelen door het oerwoud, arriveer je bij Mweka gate. Daar pikt de chauffeur je op om je naar je hotel terug te brengen. Daar kun je een heerlijk douche nemen, je kleding laten wassen en even helemaal tot rust komen na beklimming van de Kilimanjaro.

Dag 9: Moshi

Na een intensief avontuur en een flink hoogteverschil, is het niet verstandig om meteen al terug naar huis te vliegen. Daarom deze extra vrije dag. Op deze dag kun je je spieren even goed ontspannen, souvenirs scoren of de gezelligheid in Moshi opzoeken. Maar kom vooral nog even lekker tot rust.

Dag 10: de terugreis

Het avontuur zit er nu toch echt op. Het is tijd om naar huis te gaan. Een chauffeur brengt je terug naar het vliegveld, zodat je op tijd bent om terug naar Nederland te vliegen. De ervaring zit erop, de herinnering blijft. Voor altijd!

Kilimanjaro beklimmen Voorbereiding Tijdens de reis Beklimming op maat  Reviews   Boek deze beklimming!