Kilimanjaro beklimmen via de Lemosho route

Beklimming Kilimanjaro
Prachtige campsite tijdens beklimmen Kilimanjaro
Op de top van de Kilimanjaro!
De Kilimanjaro, wat een uitzicht tijdens onze beklimming!
Stukje afdalen tijdens de beklimming van de Kilimanjaro
Je waant je op de maan tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
Uitdagende rondreizen l Rondreis Nepal l Kilimanjaro beklimmen l Vakantie Lapland l Alle bestemmingen
Zonsondergang tijdens onze Kilimanjaro beklimming
p1050725
Een stukje afdalen tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
p1050713
het tropisch regenwoud van de Kilimanjaro
Het uitzicht op de tweede dag van jouw Kilimanjaro beklimming
p1050716
De Kilimanjaro beklimmen kan soms best zwaar zijn.
Nog 2 dagen tot de top: Kilimanjaro beklimmen!
Afscheidsochtend na onze Kilimanjaro beklimming

 

Kilimanjaro beklimmen Voorbereiding Tijdens de reis Beklimming op maat  Reviews   Boek deze beklimming!

kilimanjaro beklimmen via de lemosho route 

[Zwaarte van deze reis]Sherpa Reizen - Moeilijkheidsgraad van onze reizen

De Lemosho route is de langste route van allemaal. Dat betekent dat je ook veel tijd hebt om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top van de Kilimanjaro haalt groter wordt. Deze route is ook wat rustiger dan de meer toeristische Marangu en Machame route. Voor de beginnende bergbeklimmer die geen haast heeft is dit een zeer geschikte route. 

Kilimanjaro beklimmen via de Lemosho route, bekijk het route overzicht

Algemene informatie
  • Prijs p.p. bij 1 persoon: €2.849,-
  • Prijs p.p. bij 2 t/m 5 personen: €2.599,-
  • Prijs p.p. bij 6 t/m 10 personen: €2.499,-
  • Prijs p.p. bij meer dan 10 personen: €2.249,-
  • Hoelang: 8 dagen op Kilimanjaro, 4 dagen in Moshi
  • Accommodaties: Op de berg slapen in tenten, in Moshi in een hotel
  • Gids: Gediplomeerd, Engels sprekend
Inclusief/exclusief

INCLUSIEF

Transfers van en naar Kilimanjaro International Airport, vier overnachtingen nachten in een hotel in Moshi, inclusief ontbijt. (2 nachten voor en 2 nachten na de beklimming), Transfers naar en van de toegangspoort van het Kilimanjaro National park, Een volledig bergteam (gids, kok, assistenten, dragers), Alle benodigde kampeerartikelen (o.a. slaaptent, eettent, tafels, stoelen, eetgerei, etc.), Reddingstoeslag, Alle maaltijden tijdens de beklimming, Schoon drinkwater op de berg, Kampeertoeslagen, Vergunning voor het Nationaal Park Kilimanjaro, Alle overheidsbelastingen.

EXCLUSIEF

De retourvlucht naar Tanzania, Transfers van en naar andere vliegvelden dan Kilimanjaro international airport als je daarop vliegt. (voor 40 dollar extra kun je wel worden opgehaald vanaf het vliegveld in Arusha.), Visum voor Tanzania (=$50 dollar en kun je kopen bij aankomst in Tanzania.), Vaccinaties, Persoonlijke reisverzekering (met dekking voor bergsport), Annuleringsverzekering, Alle spullen die je zelf nodig hebt tijdens de expeditie (zie het kopje voorbereiding voor meer informatie), Fooien voor het bergteam (ongeveer 10% van de expeditieprijs), Lunch en diners in Moshi, Overige persoonlijke behoeften zoals snacks tussendoor, sigaretten of alcohol (alcohol tijdens de beklimming is tevens verboden.)

Dag tot dag programma

Dag 1: aankomst in Tanzania

De chauffeur haalt je met een busje op van het vliegveld en brengt je naar je hotel in Moshi, waar je rustig kunt dineren en kunt wennen aan het warme klimaat. Kijk voor meer informatie over het boeken van je vlucht op de knop ‘Vlucht boeken’, bovenaan deze pagina.

Dag 2: Moshi

Op de tweede dag geniet je eerst van een uitgebreid ontbijt. Daarna ontmoet je jouw gids(en) die jouw Kilimanjaro beklimming leidt. Hij zal een uitgebreide briefing geven van de hele expeditie en alle vragen beantwoorden die je op dat moment hebt.

De rest van de dag ben je vrij. Je kunt nog wat laatste voorbereidingen treffen voor de expeditie of even een kijkje nemen in het gemoedelijke stadje Moshi. Ook kun je ervoor kiezen om rustig te ontspannen in je hotel. ’S avonds bepaal je zelf waar je dineert, maar zorg ervoor dat je de volgende dag fit aan de start staat.

Dag 3: start van de beklimming

Jouw Kilimanjaro beklimming gaat van start! De chauffeur haalt je op bij je hotel en brengt je naar de toegangspoort van de Lemosho route op 1.830 meter hoogte. Daar regel je je toegangsbewijs, ontmoet je de rest van de ‘crew’ en even later begint jouw beklimming. Je begint het eerste stuk in een ‘fourwheeldrive’ en vervolgt jouw weg daarna te voet. In 2 tot 3 uur wandel je door het regenwoud naar Mti Mkubwa, oftewel ‘het grote bomen kamp’ op 2650 meter hoogte. Dat is de plek waar je de eerste nacht doorbrengt. Je tentje staat bij aankomst al klaar, dus je kunt meteen even opfrissen en ontspannen. Ook jouw eettent is al opgezet en de kok is waarschijnlijk al bezig met het diner. Je krijgt een seintje zodra je aan kunt schuiven. Na het eten verzorgt de gids een instructie voor de volgende dag en zoek je je tentje op om te gaan slapen.

Dag 4: door heidelandschappen

Na een uitgebreid ontbijt pak je je spullen en wandel je gedurende 4 tot 5 uur door een heidelandschap richting het Shira 1 Camp op 3500 meter hoogte. Hier en daar is het wat klauteren vandaag en het uitzicht wordt langzaam mooier en mooier. Eenmaal aangekomen in het kamp is het weer tijd om je op te frissen, te ontspannen en te dineren. Na de instructie van de gids is het tijd om te gaan slapen. Je ligt vaak op tijd in bed en je zult merken dat dat prettig is. Er is ’s avonds toch niet veel te doen in het kamp en je zult al je energie nog hard nodig hebben de komende dagen!

Dag 5: Op naar Shira 2

Vandaag wandel je over een groot plateau rustig naar het Shira 2 Camp. Dit kamp heeft een hoogte van 3850 meter en is gelegen tussen de heidevelden vlakbij een beekje met smelt- en regenwater. De wandeling van vandaag duurt ongeveer 4 tot 5 uur.

Dag 6: Acclimatiseren

Op deze dag wandel je in westelijke richting naar het volgende kamp, dat slechts 150 meter hoger ligt dan het vorige kamp. Echter, gedurende de dag beklim je de Lava tower, die gelegen is op een hoogte van 4572 meter. Daarna daal je af naar Barranco Camp. Dit is een belangrijke dag waarin je lichaam goed aan de hoogte kan wennen (acclimatiseren). Aan het einde van de dag heb je ongeveer zeven uur gelopen en zul je blij zijn dat je eindelijk het kamp hebt bereikt. Je krijgt wel een mooie beloning: dit kamp is het mooiste van allemaal tijdens jouw Kilimanjaro beklimming. Je hebt een prachtig uitzicht op de top, naast je rijst de spectaculaire Barranco Wall en je kunt zover naar het dal kijken als je wilt.

Dag 7: Op naar 4000 meter!

Zorg dat je vandaag meteen scherp bent. Meteen na het ontbijt ga je namelijk het steilste stuk van de Kilimanjaro bedwingen: de ‘Barranco Wall’. Een prachtig gedeeltje waar je lekker kunt klauteren. Bovenaan de wall heb je een fantastisch uitzicht op Mount Meru. Daarna vervolg je je weg over een slingerend pad richting Karanga Camp, op 4.050 meter. Je stijgt vandaag dus niet veel, maar de dag is evengoed wel zwaar. In totaal wandel je vandaag ongeveer 3 tot 4 uur. ’s Middags heb je dus voldoende tijd om nog even te ontspannen.

Dag 8: basecamp!

Op de achtste dag van je Kilimanjaro beklimming loop je in 3 a 4 uur langzaam naar Barafu Hut, op 4700 meter hoogte. Je zegt onderweg gedag tegen alle bloemen en planten. Aan het einde van de dag loop je door een maanlandschap zonder enige vorm van leven. Heel onwerkelijk. Eenmaal aangekomen in het kamp ga je al vroeg eten en op tijd naar bed. Die nacht start namelijk jouw toppoging!

Dag 9: op naar de top!

Midden in de nacht begint jouw grote uitdaging. In het pikdonker, met een hoofdlamp op, wandel je heel langzaam richting de top van de Kilimanjaro. Echt, hoe langzamer, hoe beter. Drink veel water en neem eten mee dat je lichaam snel opneemt. Rond 5.00 uur ‘s ochtends komt de zon langzaam op en zul je merken dat die je lichaam snel opwarmt. De gidsen zullen goed in de gaten houden hoe het met je gaat en er zullen genoeg gecertificeerde gidsen meegaan om de groep te splitsen als dat nodig is. Na ongeveer zeven uur wandelen kom je aan op Stella Point op de rand van de krater.

Als je je dan nog goed genoeg voelt, wandel je over de kraterrand door naar het allerhoogste punt: Uhuru Peak, op 5895 meter. Dat lijkt dichtbij, maar is echter verder dan je denkt. De beloning is echter onbetaalbaar: spectaculaire uitzichten over de gletschers en ijswanden op de top van de Kilimanjaro. Je staat nog op het hoogste punt van Afrika!

Daarna daal je af naar Basecamp, waar je heel even kunt slapen en ontbijten, waarna je je weg naar beneden vervolgt, richting Mweka camp, op 3100 meter.

Dag 10: home run!

Op deze ochtend daal je verder af richting de uitgang van het national park Kilimanjaro. Na ongeveer 4 uur wandelen door het oerwoud, arriveer je bij Mweka gate. Daar pikt de chauffeur je op om je naar je hotel terug te brengen. Daar kun je een heerlijk douche nemen, je kleding laten wassen en even helemaal tot rust komen na een fantastische beklimming van de Kilimanjaro.

Dag 11: Moshi

Na een intensief avontuur en een flink hoogteverschil, is het niet verstandig om meteen al terug naar huis te vliegen. Daarom deze extra vrije dag. Op deze dag kun je je spieren even goed ontspannen, souvenirs scoren of de gezelligheid in Moshi opzoeken. Maar kom vooral nog even lekker tot rust.

Dag 12: de terugreis

Het avontuur zit er nu toch echt op. Het is tijd om naar huis te gaan. Een chauffeur brengt je terug naar het vliegveld, zodat je op tijd bent om terug naar Nederland te vliegen. De ervaring zit erop, de herinnering blijft. Voor altijd!

Kilimanjaro beklimmen Voorbereiding Tijdens de reis Beklimming op maat  Reviews   Boek deze beklimming!