Kilimanjaro beklimmen

Beklimming Kilimanjaro
Prachtige campsite tijdens beklimmen Kilimanjaro
Op de top van de Kilimanjaro!
De Kilimanjaro, wat een uitzicht tijdens onze beklimming!
Stukje afdalen tijdens de beklimming van de Kilimanjaro
Je waant je op de maan tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
Uitdagende rondreizen l Rondreis Nepal l Kilimanjaro beklimmen l Vakantie Lapland l Alle bestemmingen
Zonsondergang tijdens onze Kilimanjaro beklimming
p1050725
Een stukje afdalen tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro
p1050713
het tropisch regenwoud van de Kilimanjaro
Het uitzicht op de tweede dag van jouw Kilimanjaro beklimming
p1050716
De Kilimanjaro beklimmen kan soms best zwaar zijn.
Nog 2 dagen tot de top: Kilimanjaro beklimmen!
Afscheidsochtend na onze Kilimanjaro beklimming

 

Introductie  Alle routes  Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews

Beklim de kilimanjaro: bereik het dak van afrika!

De Kilimanjaro is met zijn 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Het beklimmen van de Kilimanjaro is een waanzinnige ervaring! Een absolute aanrader voor iedereen die van een uitdaging houdt. Wij kunnen jouw Kilimanjaro expeditie volledig voor je verzorgen.

Het reisprogramma

Wij hebben voor alle routes het ultieme reisprogramma voor jou samengesteld. Je verblijft de eerste 2 nachten van jouw reis in een prima hotel in het dorpje Moshi. Je kunt zo rustig wennen aan het land en het klimaat. Op de tweede dag ontmoet je jouw gids en krijg je een uitgebreide briefing over jouw Kilimanjaro beklimming. Op dag 3 dag start jouw beklimming. Na afloop van jouw Kilimanjaro expeditie verblijf je nog 2 laatste dagen in het hotel in Moshi. Daar kun je nog even op adem komen, nagenieten, goed douchen en shoppen, voordat je weer terug vliegt naar Nederland.

Privéreis of groepsexpeditie?

Hieronder vind je de 5 verschillende routes die wij aanbieden. Je kunt alle routes boeken als privéreis. Kies zelf jouw gewenste aankomstdatum. Vul die datum in op het boekingsformulier van jouw route. Wij organiseren jouw Kilimanjaro beklimming dan op die datum!

Ga je liever mee op een groepsexpeditie? Ook dat kan! Je beklimt de Kilimanjaro dan samen met andere Nederlanders of Belgen. Dat is niet alleen leuker, maar het kan ook een stuk goedkoper zijn! Een aantal keer per jaar organiseren wij een 10-daagse groepsexpeditie via de Machame route. Onderaan deze pagina vind je alle informatie over onze ‘Sherpa expedities’.

De routes die wij aanbieden!

Marangu route

Het landschap op dag 3 van jouw Kilimanjaro beklimming! Marangu route

De Marangu route is de enige route waar je in hutten met bedden kunt slapen. Bij alle andere routes slaap je in koepeltentjes. De Marangu route duurt niet zo lang, dus deze is ook geschikt als je niet zoveel tijd hebt. Je loopt dezelfde route omhoog als naar beneden. Als je nog niet zoveel ervaring hebt met bergsport, dan is deze route geschikt voor jou.

9 dagen, VANAF €1.799,- 

Marangu route > 

Machame route

Op de top aangekomen na jouw Kilimanjaro expeditieMACHAME ROUTE

De Machame route is iets zwaarder dan de Marangu route, maar nog altijd goed te doen voor de beginnende bergbeklimmer. Het voordeel van de Machame route is dat je een extra dag hebt om te acclimatiseren, wat je kans om de top te halen vergroot. Op deze route heb je doorgaans wel wat mensen om je heen.

10 DAGEN, VANAF €1.699,- 

Machame route > 

Lemosho route

Op de top van de Kilimanjaro!Lemosho ROUTE

De Lemosho route is de langste route van allemaal. Dat betekent dat je ook veel tijd hebt om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top van de Kilimanjaro haalt groter wordt. Deze route is ook wat rustiger dan de meer toeristische Marangu en Machame route. Voor de beginnende bergbeklimmer die geen haast heeft is dit een zeer geschikte route.

12 DAGEN, VANAF €2.249,- 

Lemosho route > 

Rongai route

Prachtige campsite tijdens beklimmen KilimanjaroRongai ROUTE

De Rongai route is qua drukte vergelijkbaar met de Lemosho route, maar deze duurt iets korter. Je hebt iets minder tijd om te acclimatiseren. Dat maakt deze route zwaarder. Hij is ook zwaarder dan de Marangu en Machame route. Als je een rustige route zoekt, beperkt tijd hebt en toch wel een flinke uitdaging zoekt tijdens jouw Kilimanjaro beklimming, kies dan de Rongai route.

10 DAGEN, VANAF €1.699,- 

Rongai route > 

Umbwe route

De Kilimanjaro beklimmen kan soms best zwaar zijn.Umbwe ROUTE

Ben jij een meer ervaren bergbeklimmer, ben je goed fit en zoek je echt uitdaging? Kies dan de Umbwe route om de Kilimanjaro te beklimmen. Dit is de zwaarste route van de vijf. Het is een korte, rustige route met mooie uitzichten. Let op: Als je weinig bergsportervaring hebt, raden wij je deze route af.

10 DAGEN, VANAF €1.699,- 

Umbwe route > 

Afscheidsochtend na onze Kilimanjaro beklimming

Met een groep mee op kilimanjaro expeditie?

Je kunt ook meegaan met een ‘Sherpa expeditie’. Dan zit je met maximaal 8 personen in een groep en zul je samen de Kilimanjaro beklimmen. Dat is niet alleen leuk, het kan ook flink schelen in de kosten. Hieronder lees je hoe dat werkt.

Ongeveer 10 keer per jaar organiseren wij een 10-daagse reis, via de Machame route. De expeditiegroep bestaat slechts uit Nederlanders of Belgen. Er is geen minimaal aantal deelnemers, dus de expeditie gaat altijd door, ook bij 1 persoon. Hieronder vind je de agenda van de ‘Sherpa expedities’. De datum hieronder is jouw aankomstdatum in Tanzania. Vanaf die datum volg je samen met jouw expeditiegroep dit reisprogramma.

Agenda sherpa expedities

 • 7 oktober 2018 (Volgeboekt)
 • 24 november 2018 (Beschikbaar)
 • 11 januari 2019 (Beschikbaar)
 • 8 maart 2019 (Beschikbaar)
 • 22 juni 2019 (Beschikbaar)
 • 24 augustus 2019 (Beschikbaar)
 • 19 oktober 2019 (Beschikbaar)

Leuker en goedkoper!

Als je met een groepsexpeditie meegaat, kun je een stuk goedkoper uit zijn dan privéreis. Je betaalt namelijk de prijs voor het totaal aantal deelnemers. Boek jij bijvoorbeeld alleen, maar boeken 5 anderen ook jouw expeditie? Dan betalen alle deelnemers de reissom voor 6 deelnemers (€1.799,-).

Natuurlijk weten we pas kort van tevoren hoeveel deelnemers er precies mee gaan. Daarom werkt het als volgt: Boek jij al vroeg van tevoren? Geen punt! Direct na jouw boeking ontvang je een factuur. Daarop staat de reissom voor het aantal deelnemers dat op dat moment heeft geboekt. Dat kan bijvoorbeeld €2.249,- zijn, als je de eerste bent die boekt. Je voldoet ook gewoon de aanbetaling (25% van de reissom) die daarbij hoort. Zodra andere deelnemers boeken, verrekenen wij dit voor je. Je ontvangt dan direct een nieuwe factuur, met het lagere openstaande bedrag. Dat wijst zich vanzelf. Hieronder vind je het overzicht van de kosten per persoon, bij verschillende groepsgroottes:

 • 1 deelnemer: € 2.249,-
 • 2 t/m 5 deelnemers:  € 1.949,-
 • 6 t/m 8 deelnemers: € 1.799,-

Tot slot is het goed te weten dat wij tijdens de Sherpa Expedities altijd gebruik maken van 2 persoons kamers en tentjes. Wij houden er rekening mee dat je wordt ingedeeld bij iemand van hetzelfde geslacht. Wil je graag een kamer en/of tentje voor jezelf? Ook dat kunnen we voor je verzorgen. Daar zijn wel wat extra kosten aan verbonden. Neem even contact met ons op, als je dat wilt.

Wil jij mee op expeditie?

Vul dan het boekingsformulier van de Machame route in en geef bij ‘aankomstdatum’ de aankomstdatum van jouw expeditie aan. Dan delen we jou automatisch in bij de expeditie. Dit staat ook op je boekingsbevestiging.

Prachtige campsite tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro

reisdatum en beste reistijd

Als je alleen of met een eigen reisgroep bent, dan kun je zelf kiezen op welke datum je de Kilimanjaro wilt beklimmen. Je kunt jouw aankomstdatum dan aangeven op het boekingsformulier. Hieronder een overzicht van de beste reistijd:

 • Januari t/m maart: de temperatuur is relatief hoog en er is weinig regen.
 • April, mei: Het is dan regenseizoen en wij bieden dan geen beklimmingen aan.
 • Juni, juli: de beklimming is dan goed te doen, maar het kan wel koud zijn op de Kilimanjaro.
 • Augustus, september: weinig regen en vaak helder. Goede reisperiode.
 • Oktober t/m december: het kan goed zijn, maar het weer is dan wel wisselvallig.
Introductie  Alle routes  Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews