Zomervakantie in Lapland

 

Introductie  Dag tot dag Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews Nu boeken!

Hossa in Finland op de kaart

“Overleven in de wildernis van Lapland.”

Tijdens deze actieve en afwisselende vakantie begeef je je diep in de wildernis van Lapland, in het noorden van Finland. Je wandelt door oeroude bossen, zorgt voor rendieren, vangt je eigen maaltijd in de Finse meren, stapt in een kano, geniet van de traditionele Finse sauna en slaapt een aantal dagen in een wildernis kamp zonder elektriciteit en stromend water.

Bereid je voor op een vakantie in Lapland zonder internet, een week waarin je bijna niemand tegenkomt en ver weg bent van alle gemakken van thuis. Dat kan in het begin een uitdaging zijn, maar later zul je merken dat het heerlijk is om even helemaal uit je dagelijkse leven te stappen!

“Do as the locals do!”

Op de eerste dag na jouw aankomst is het direct tijd voor actie! Je trekt je wandelschoenen aan en begeeft je diep in de bossen. Na een tocht van ongeveer 19 kilometer kom je terug in het wilderniskamp, om nog even te ontspannen en van de sauna te genieten voor het slapen gaan. In de twee dagen die volgen maak je nog een wandeling en beproef je je geluk tijdens het vissen. Iets wat veel locals dagelijks doen. Op dag vier stap je in een kano en start jouw mini Expeditie! Na een dag peddelen en wandelen, slaap je in een tentje middenin de natuur. De volgende dag vervolg je je route in de kano richting de bewoonde wereld. En, wie weet, als je mazzel hebt, spot je op de laatste dag van jouw reis wel een bruine beer. De koning van het bos!

Bekijk volledig reisprogramma Beoordelingen van andere reizigers
Enkele hoogtepunten

 

Oog in oog met wilde beren! (optioneel)

 

Op de zevende dag van jouw reis kun je ervoor kiezen om op zoek te gaan naar de koning van het bos: de bruine beer. In Finland leven ongeveer 1.800 bruine beren in het wild, de meeste daarvan leven in Lapland. Er zijn speciale plekken waar de kans groot is dat je beren kunt zien. Dat doe je vanuit een kleine blokhut, vlak naast de plek waar de beren zich vaak laten zien. Ze kunnen je naderen tot op wel 5 meter afstand. Spanneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeend!

De sauna van het wildernis kamp in Lapland, Finland. Gefotografeerd rond 00.00 uur.Overleven in een wildernis kamp

 

De eerste paar dagen van jouw reis slaap je in een kamp, midden in de wildernis. Er is geen stromend water, weinig elektriciteit en de sauna werkt op hout. Oftewel, je haalt water uit de put, stookt de sauna zelf op en er hangen olielampen om de blokhutten te verlichten. Oja, en de kans is groot dat er een aantal rendieren bij het kamp zijn die je zelf mag voederen en verzorgen. Ook het feit dat het in de zomer ‘s avonds niet donker wordt, maakt deze overnachtingsplek een ervaring om nooit te vergeten!

Tweedaagse kano-expeditie

 

Op de vierde en de vijfde dag ga je op een mini-expeditie. Je stapt ‘s ochtends in tweepersoons kano’s en maakt een tocht van ongeveer 14 kilometer. Daarna wandel je nog 5 kilometer en daar sla je je tentjes op. Ja, je leest het goed, je gaat in het wild kamperen! Een supermooie ervaring, maar ook een uitdaging. Er is namelijk geen toilet, douche of stroom aanwezig. Maak je borst maar nat, dit wordt een uitdagend avontuur!

Ga jij de uitdaging aan?

Introductie  Dag tot dag Data & prijzen Voorbereiding Tijdens de reis Op maat Reviews Nu boeken!