05
apr-2016

5 tips als je door Peru reist…

Sherpa Stories   /  

Peru is een land met ontzettend veel mogelijkheden voor reizigers. Wij organiseren uitdagende trekkings in de Peruaanse Andes. Supervet, maar dat is lang niet het enige wat dit Zuid-Amerikaanse land te bieden heeft. Check deze vijf reistips over Peru! 

Lima - Sherpa Reizen - Peru Reizen - RondreisEet ceviche in Lima

Lima wordt door velen bestempeld als de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. En ja, dan moet je in ieder geval één keer ceviche bestellen. Deze rauwe visschotel met citroen is werkelijk overheerlijk. Helemaal in Peru! Tip: als je toch in Lima bent, kies dan één van de betere restaurants van de hoofdstad. Je kunt het immers maar beter in één keer goed doen, toch? Buen apetito!

Sacsayhuamán - Cuzco - Machu Picchu - Sherpa Reizen - Peru Reizen - RondreisNeem een voorproefje op Machu Picchu

Als je in Peru bent, dan móet je natuurlijk naar het wereldwonder Machu Picchu. De meeste bezoekers van Machu Picchu slapen eerst een paar nachten in de stad Cuzco, voordat ze de beroemde Inca ruïne gaan bekijken. Tip: als je toch al in Cuzco bent, waarom zou je dan wachten? Wandel alvast naar de nabijgelegen heuvel en aanschouw een ander imposante Inca bouwwerk: Sacsayhuamán. Zo kom je vast in de stemming!

Cuzco - Sherpa Reizen - Peru Reizen - Rondreizen - trekking

Reis met de nachtbus

Reis je door Peru en wil je gemakkelijk geld besparen? Reis dan met de nachtbus. Voor ongeveer 30 euro slaap je in redelijk comfortabele bussen waarin je (bijna) niet merkt dat je onderweg bent. Of, nou ja, het is natuurlijk geen normaal bed, maar het is zeker de moeite waard als je wat geld wilt overhouden voor de rest van jouw reis. Reserveer wel van tevoren alvast jouw plekje in de bus. Dat kan gemakkelijk op de meeste grotere stations in de Peruaanse steden.

Machu Picchu - Alpaca - Sherpa Reizen - Peru Reizen - Rondreizen

Ga niet met alpaca’s op de foto… 

Alpaca’s zijn natuurlijk hét symbool van Peru. Op veel toeristische plaatsen kun je voor een paar euro met zo’n prachtig dier op de foto. Vergeet alleen niet dat alpaca’s hiervoor uit hun natuurlijke habitat zijn gehaald en dat ze worden gebruikt om geld mee te verdienen. Wij vermoeden dat als je het een alpaca zelf vraagt, hij hoogstwaarschijnlijk veel liever over uitgestrekte weidelandschappen graast…

Machu Picchu - Alpaca - Sherpa Reizen - Peru Reizen - Rondreizen - trekking

… maar bekijk ze in het wild!

Gelukkig zijn er ook veel alpaca’s in het wild te zien. Ze leven hoog in de bergen. En dat is misschien wel onze allergrootste tip: ontvlucht een paar dagen de Peruaanse steden en duik de natuur in. Maak een prachtige trekking door de Andes en ga op zoek naar die fantastische alpaca’s. Of condors… in het wild zijn ze een stuk mooier, toch? Houd wel een beetje afstand… 🙂

Op zoek een onvergetelijke trekking door de Peruaanse Andes, die eindigt bij Machu Picchu? Check dan ons aanbod. En voor advies over trekkings door Peru kun je ook altijd bij ons terecht! Dat kan op deze manieren. Adios!

Deel dit bericht: